Probabil ati mai auzit de Ymens pana in azi, au fost promovati destul de intens atat in social media (bloguri, twitter) cat si la TV (au un spot in care Moise Guran prezinta avantajele acestei platforme de cloud computing).

Ymens este un brand nou lansat (pe 3 octombrie anul acesta) si reprezinta prima platforma de cloud computing dezvoltata in Romania. Platforma este adresata exclusiv IMM-urilor din tara noastra si ofera acestora solutii care pana in prezent erau disponibile doar corporatiilor.

Ce este Ymens si ce face?

Ymens (se pronunta “imens“) este prima platforma de cloud computing dezvoltata local. Compania din spatele acestei platforme este TeamNet International, una dintre cele mai renumite si apreciate companii IT din Romania.

Platforma este adresata companiilor mici si mijlocii din Romania care cauta solutii de eficientizare si de reducere a costurilor. In fapt, Ymens reprezinta solutia perfecta pentru companiile de pana in 250 de anagajati, aceasta oferind 9 module cu ajutorul carora companiile isi pot gestiona arhiva de documente, facturile si ofertele, pot initia video-conferinte, pot planifica diverse evenimente, au acces la o baza de date cu solutii juridice (legile romanesti la zi), de asemenea ofera si o solutie ideala pentru managementul concediilor si a parcului auto. Costurile de inchieriera per utilizator al acestor module variaza intre 3 si 15 euro, cu alte cuvinte vei plati un cost lunar in functie de numarul de angajati ai companiei si in functie de modulele pe care doresti sa le folosesti.

Pe scurt: solutii eficiente pentru afacerea ta.

Cele 9 module disponibile:

  • Intranet – cel mai cunoscut modul al platformei. Acesta te pune la curent cu toate informatiile din companie, indiferent de locul unde te afli. Tot cu ajutorul acestui modul poti tine evidenta bunurilor companiei si poti gestiona parcul auto, dar in acelasi timp poti afla ce achizitii s-au facut ori poti da “unda verde” pentru noi achizitii si nu in ultimul rand poti gestiona cereriile de concedii ale angajatilor.
  • Comerciant – un alt modul la fel de utilizat ca si intranet, iar acest lucru se datoreaza in principal functiei sale de automatizare si sincronizare a proceselor companiei, o functie extrem de importanta pentru orice companie care are in plan dezvoltarea.
  • Index – solutia perfecta pentru gestionarea tututor documentelor companiei. Faptul ca puteti restrictiona accesul la anumite documente importante este un motiv in plus pentru inchirierea acestui modul.
  • Facturator o solutie pentru managementul facturilor
  • Jurist – modulul care te scapa de grij. Prin intermediul lui ai acces la legislatia actualizata a Romaniei si a Uniunii Europene, dar in acelasi timp ai la dispozitie modele de contracte actualizate, modele ce sunt necesare atunci cand vrei sa inchei contracte noi.
  • Corespondent – o solutie de curierat electronic mult mai accesibila
  • Recrutor – o solutie care va economiseste timp pretios in procesul de recrutare a personalului, dar care va poate oferi o mana de ajutor in luarea deciziilor privind alegerea candidatului protrivit pentru companie
  • Videoconf – solutia perfecta pentru video conferinte
  • Planificator – modulul cu ajutorul caruia puteti urmari indeplinirea activitatilor zilnice ale angajatilor

Dintre acestea cele mai interesante module imi par videoconf, intranet si planificator.

Videoconf – pentru ca iti ofera posibilitatea sa comunici cu orice persoana din cadrul companiei, atat prin video, audio cat si prin text. Faptul ca poti utiliza documente in cadrul videoconferintei mi se pare genial. Utilizarea documentelor ofera o alta perspectiva asupra lucrurilor per ansamblu lor si asupra deciziilor ce pot fi luate in cadrul acestor videoconferinte. Poti discuta cu un alt coleg care se afla in deplasare despre un anume proiect, ba mai mult, puteti vizualiza amandoi datele acelui proiect si astfel puteti discuta detalii pe care de altfel ar fi destul de greu de mentionat in astfel de discutii la distanta.

Intranet – Imi pare ca un asistent personal, iti tine evidenta la foarte mule lucruri pe care in mod normal le-ai uita si te ajuta sa gestionezi in mod eficient cererile de achizitii si de concedii. Pentru angajatii companiei reprezinta un mod mult mai simplu de lucru pentru ca pot avea acces la informatiile legate de responsabilitatiile pe care le au in companie de pe orice dispozitiv conectat la internet (laptop, tableta sau smartphone).

Planificator – imi pare interesant acest modul prin pricina faptului ca poti urmari in timp real toate sarcinile atribuite angajatiilor, dar ca si acestia din urma vor deveni mai constiinciosi datorita faptului ca vor trebui sa bifeze activitatile rezolvate din cadrul fiecarui task atribuit.

 De ce Ymens reprezinta alegerea potrivita pentru afacerea ta

In primul rand pentru ca ruleaza in cloud si acest lucru implica:

1. Costuri cu mult mai mici decat daca ai achizitiona structura hardware si solutiile software necesare pentru  afacerea ta.

2. Siguranta datelor (transferul de date se face prin SSL). Ai back-up profesional si sisteme de protectie.

3. Accesibilitate. Poti accesa datele companiei de oriunde, oricand si de pe orice dispozitiv conectat la internet (incluzand tabletele si smartphone-urile).

Personal as alege Ymens daca as detine o companie cu zeci sau chiar sute de angajati si nu, nu mi-ar fi frica de ceea ce speculeaza anumite persoane cum ca solutiile in cloud n-ar fi atat de sigure precum par. Eu sunt constient ca o astfel de platforma ofera o siguranta mult mai mare decat celelalte alternative si acest lucru se datoreaza in principal suportului oferit de catre compania din spatele acestei paltforme.

Din punctul meu de vedere, cloud computing-ul reprezinta tehnologia de maine, iar Ymens reprezinta solutia perfecta pentru viitorul afacerii tale.