Din curiozitate am aruncat un ochi pe acest top si cu toate ca sunt cateva bloguri bunicele cu un trafic relativ bun nici unul dintre bloguri nu iese in evidenta. Spun asta cu dezamagire pentru ca ma asteptam ca macar 3-4 bloguri sa fie mai profesionale si sa gasesc articole ce m-ar face sa renunt la a scrie pe acest blog.

Top 10 bloguri de it din trafic.ro:

1. EmilDragota.blogspot.com – 1500 unici/zi

2. Eu-Simplu.blogspot.com – 1000 unici/zi

3. FaraVirusi.com – 1.000 unici/zi

4. PaginaTa.com – 750 unici/zi

5. LaVirgil.ro – 260 unici/zi

6. itnewz.ro – 230 unici/zi

7. blog.up-link.ro – 90 unici/zi

8. hightechblog.ro – 80 unici/zi

9. android-pedia.blogspot.com – 50 unici/zi

10. blog.elog.ro – 50 unici/zi

Din aceste prime zece bloguri doar faravirusi.com arata ca un blog de nisa avand undeva la peste 1200 de abonati la feed si o medie de 1000 de vizitatori unici pe zi insa in spatele lui sta o echipa formata din 7 oameni si mi-e greu sa cred ca din veniturile adunate din adsense, profitshare si celelalte metode de monetizare ia fiecare o suma satisfacatoare si direct proportionala cu serviciile prestate. Nu vreau sa imi ia nimeni scrierile in nume de rau insa pana la urma scopul final al unui blog este acela de a deveni o sursa de venit pentru ca eu totusi nu cred ca sta cineva zi de zi sa se documenteze si sa scrie articole gratis sau aproape gratis si asta timp de cativa ani din pasiune. Citesc mai rar articolele din faravirusi.com insa am fost placut surprins in majoritatea cazurilor dar totusi lipseste ceva la acest blog si nu-mi pot sa-mi dau seama ce anume.

Al doilea blog din acest top despre care vreau sa vorbesc este cel a lui Emil Dragota. Un blog personal care a ajuns sa fie pe primul loc in categoria blogurilor de it din trafic.ro datorita faptului ca s-a axat pe review-uri de produse it. Dupa cum observati blogul este hostat pe platforma blogger insa template-ul ales este unul simplu si aerisit fapt ce m-a facut sa-l apreciez. Castigurile din acest blog conform spusele autorului sunt undeva la 2-300 de euro la cateva luni si avand in vedere ca nu cheltuie nimic pentru intretinerea lui eu zic ca e onorabil insa cu siguranta poate mai mult. Poate odata cu trecerea pe wordpress si domeniu propriu veniturile vor creste. Azi a fost prima data cand am accesat acest blog si cu toata ca am fost sceptic cand am vazut ca este hostat pe blogger articole de pe el si tema curata a blogului mi-au schimbat parerea.

Despre celelalte bloguri prezente in acest top nu vreau sa discut, va las pe voi sa le descoperiti si sa va faceti o imagine proprie.

Stiu ca blogurile din aceasta nisa sunt mai multe si se impart la randul lor pe anumite categorii insa voi reveni in articolele viitoare cu ele pentru ca vreau sa le descopar pe toate.

Ca fapt divers, daca as fi fost inscris in trafic ocupam un onorabil loc 7 ๐Ÿ˜€