Compania SecondMarket a facut public un asa numit top 10 al companiilor ce activeaza in mediul online. Topul se pare ca este bazat pe interesul aratat de cumparatorii si investitorii activi in online.

1. Facebook – nu cred ca se punea problema sa fie o alta companie care sa trezeasca mai mult interes decat aceasta. Se pare ca peste 25% din investitori s-au aratat cel mai mult interesati de cumpararea ori investirea in compania lui Zuckerberg.

2. Linkedin – Compania a fost evaluata recent la suma de 2 miliarde de dolari. Raportul precum la fiecare secunda este inregistrat un nou membru in comunitate se pare ca a cantarit mult in ochii investitorilor.

3. Twitter – faptul ca au reusit sa testeze cu succes o metoda de monetizare a facut ca valoarea companiei sa creasca la 3,7 miliarde de dolari.

4. Zynga – compania-mama a jocurilor online a reusit sa capteze atentia investitorilor datorita celor 45 de milioane de useri care joaca constant jocuri precum Farm Ville (doamne cat urasc acest joc) si Mafia Wars

5. Craiglist – din pacate zilele trecute compania a avut cateva probleme care au facut ca veniturile companiei sa scada cu 30 de procente.

6. Groupon – recent lansati si pe piata romaneasca dupa refuzul ofertei celor de la Google, veniturile acestei companii sunt foarte mari iar acest lucru a atras un interes destul de mare.

7. Yelp – o companie ce ofera review-uri

8. SecondMarket – compania ce a publicat acest top se pare ca a fost inclusa in el cu sau fara voie.

9. Pandora – o companie in crestere. veniturile anului 2010 sunt estimate la 100 milioane de dolari adica dublu fata de anul trecut.

10. Bloom Energy – o companie cu un potential enorm. Aceasta produce energie intr-un mod inedit.

Sursa: Mashable