Zilele trecute cautam pe net cateva teme wordpress pentru un proiect viitor si astfel am dat peste un articol in care erau prezentate cele mai mari esecuri din tehnologia moderna. Nu am fost deloc surprins de anumite esecuri insa cand am dat peste YouTube ca fiind catalogat ca esec am ramas foarte surprins pentru ca stiam cu ce suma a fost achizitionat de catre gigantul Google( 1,65 miliarde de dolari!!!) si pentru simplul fapt ca eu personal cataloghez YouTube-ul ca fiind unul dintre putinele lucruri care ar intra intr-un top 10 al lucrurilor care au revolutionat lumea ( ce ar fi internetul fara YouTube? stati doar 3 sec. si ganditi-va, ah???). Explicatia pentru faptul ca YouTube (al 3-lea site ca popularitate din lume conform Alexa) este urmatoarea: Cu toate ca are peste 99 de milioane de vizitatori pe luna YouTube nu are profit. De ce? pei simplu, suma pe care acesta o strange din publicitate nu depaseste resursele necesare bunei functionari a site-ului in momentul de fata. Google ar trebui sa se reorienteze si sa gaseasca idei noi pentru a face acest site profitabil, YouTube are un potential enorm insa nu este explorat la maxim, inca.

Printre esecurile acestui top mai dam si de HD-DVD-ul, mort inca de la nastere, nu a avut nici o sansa in fata deja celebrului Blue-Ray. Acum ma gandesc ce s-ar fi intamplat cu cativa ani in urma cand am vazut la emisiunea GARANTAT 100% de pe TVR1 cum un fizician roman(Eugen Pavel) a inventat discul de 10 TERRA prin tehnologia numita Hyper CD, daca acesta ar fi fost lansat pe piata exact in acel moment si la pretul uni dvd cum ar fi fost? Ce sa-i faci? marketing & strategii de piata. Tin minte ca acel fizician a inventat si unitatea optica pentru acel disc si ca o companie mare din IT( nu a vrut sa-i furnizeze numele) i-a propus o colaborare pentru a scoate acel disc de 10 TERRA pe piata dar din pacate acest lucru inca nu s-a intamplat, acum Eugen Pavel a inventat si discul de 1PB(petabytes) adica de discul de 1.000 de terrabytes!

Revenind la top, aici mai gasim si compania Microsoft cu al lor Windows Vista( deci am zis de cand l-am testat prima data, this OS is a BIG SHIT!) si cu media player-ul lor “celebru”, Zune.

Topul intreg arata cam asa:

1. Microsoft

2. Gateway

3. HD-DVD

4. Vonage

5. YouTube

6. Sirium XM

7. Microsoft Zune

8. Palm

9. Iridium

10. Segway

Topul a fost creat de publicatia Time.

Sursa: TobaCamp