Personal credeam ca o sa se inchida in urmatoarele luni si inca nu exclud definitiv aceasta varianta. Achizitionarea fostei retele de socializare HI5 care facea furori in urma cu 3-4 ani la noi in tara, de catre compania Tagged imi pare un cadou de Mos Craciun pentru fostii proprietari.

Tagged este o retea de socializare infiintata in octombrie 2004, retea ce pune problema socializarii in alt mod (social discovery) si probabil de aceea are peste 100 de milioane de utilizatorii in intreaga lume.

HI5 nu mai reprezenta interes de cativa ani buni insa in .ro s-a tinut tare si abia la inceputul anului a inceput sa piarda teren in dauna celei mai mari retele sociale la ora actuala si anume Facebook. Migrarea utilizatorilor catre noua retea sociala a venit ca un pas firesc tinand cont de trendul ascendent pe care pronise-ra cei de la Facebook iar cei de la HI5 au facut eforturi disperate sa-si pastreze utilizatorii, dar se pare ca fara succes.

Suma nu a fost data publicitatii si sper doar ca cei de la Tagged sa nu fi oferit un cadou prea mare.

Vazand ceea ce se intampla cu HI5 este inevitabil sa nu te gandesti la MySpace, o alta retea de socializare cumparata nu demult de Justin Timbarlake, retea ce a decazut precum HI5, cifre diferite, target diferit, dar final asemanator.

Sunt doar curios daca la finele anului 2012 isi va mai aduce cineva aminte de HI5 sau MySpace?

Surse: Refresh & Techcrunch