Blogul de IT este in crestere insa sper sa aibe parte de o crestere mai rapida odata cu prezentarea statisticilor pe blog.

De ce cred acest lucru?

Astfel voi putea sa ma concentrez mai bine si sa incerc sa dau mai mult in fiecare luna.Pentru a creste mai rapid trebuie sa fiu constant, sa scriu mai mult si nu in ultimul rand trebuie sa cresc calitatea articolelor.

Statistici din Google Analytics:

In primul rand in luna februarie statisticile arata o crestere a numarul vizitelor pe site cu 23,28% fata de luna precedenta. Numarul total al vizitatorilor unici a fost de 2.903, acestia au generat 3.592 de vizite si au vizualizat 7.141 de pagini. Timpul mediu petrecut pe site a fost de 2’02”.

Provenienta traficului:

61,78 % din trafic provine din motoarele de cautare

20,02 % de la referreri

13,61 % trafic direct

Ziua cu cei mai multi vizitatori a fost 25 februarie cu 184 de vizitatori.

Cel mai accesat articol a fost “Despre MO si F.O.C.A.” (394 de vizualizari)

Pe Blogul de IT au fost publicate 37 de articole ce au generat 97 de comentarii in luna februarie. Un numar mai mic de articole fata de cat mi-am propus(60) insa in crestere cu 6 articole fata de luna precedenta.

Statistici monetizare:

Multa lume porneste cu gandul la bani atunci cand se apuca de blogging si sunt foarte putini cei care ajung sa castige ceva bani din asta insa doar cativa reusesc sa castige decent din blogging. Tinta mea este sa ajung blogger. Am mai spus ca inca nu sunt blogger pentru ca din punctul meu de vedere acest statut presupune o anumita influenta in online-ul si offline-ul blogosferic. Asa ca deocamdata sunt doar un tip ce scrie pe un blog.

Sa revenim la bani:

45 de euro din advertoriale

34,47 ron prin programul profitshare

In total 225 ron reprezinta banii proveniti din publicitate in luna februarie. Nu este mult insa in raportul cu numarul de vizitatori eu cred ca este corect. Banii nu vin peste noapte ci trebuie sa muncesti pentru ei (37 de articole)!

Am publicat aceste statistici pentru ca pe viitor sa ma pot raporta la ele. Recomand tuturor acest tip de articol pentru ca indiferent de nisa pe care o abordati eu cred ca va fi de mare ajutor.