Cei de la Cica.ro au apelat la un algoritm pentru a crea o facilitate in plus utilizatorilor sai. Social votes(asa se numeste facilitatea) presupune ca atunci cand se adauga un link nou pe Cica, acestuia i se vor lua in considerare si  numarul de shares si like-uri de pe Facebook si numarul de retweets pe Twitter astfel ca daca articolul pe care il adaugati a fost mentionat deja pe twitter si pe facebook acesta o sa aibe un numar anume de voturi deja adunate si pe Cica.ro.

Noutatea pentru mine insa este faptul ca poti sa vezi cine ti-a votat link-ul si evident poti sa-i intorci favorul(daca merita).

Ma bucur ca cei de la Cica incearca sa vina cu lucruri noi care sunt de altfel si interesante si necesare insa sper in continuare ca cei ce folosesc platforma sa nu abuzeze de facilitatile oferite. Am observat ca in ultima perioada s-au adunat pe cica si link-uri spre articole ale unor bloggeri mai cunoscuti si acest lucru nu poate sa insemne decat un singur lucru: Cica.ro a inceput “sa prinda”  iar de noi(utilizatorii) depinde cresterea si dezvoltarea in bune conditii ale platformei.