La prima vedere ai putea sa crezi ca toata treaba aceasta este datorata faptului ca FBI-ului ii pasa de cetatenii americani “prostiti” de aceste companii aflate in spatele jocurilor de poker online insa nu e deloc asa. Intr-adevar in State jocurile de noroc si pariurile online sunt interzise insa majoritatea site-urilor au gasit cate o portita prin care sa ocoleasca legea dar de data aceasta au intrecut masura iar Guvernul american a ripostat. De ce? Pei astia nu le plateau lor nici un ban astfel ca i-au scos datori 3 miliarde de $ si le-au blocat conturile pe motiv ca erau folosite in spalarea banilor.

Acuzatii, cunoscand faptul ca afacerile lor cu clienti americani, cu banci americane, erau ilegale, au ├«ncercat sa fenteze acest fapt. Au mintit bancile asupra adevaratei naturi a afacerilor lor. Apoi, acuzatii au gasit banci dispuse sa fenteze legea, contra unui comision. Acesti acuzati au pariat ca isi vor putea continua schema, dar au pierdut.” a declarat un oficial FBI.

Au facut si cateva arestari ca sa fie toata operatiunea completa. Site-urile de poker din Europa ale companiilor repective sunt bine mersi asa ca “fanii” pokerului online din zona nu au de ce sa-si faca griji.

Pe gandul.info a inceput o intreaga dezbatere despre pokerul online, este acesta un joc de noroc, un sport sau o inselatorie fina cu programe & all that stuff?

Am jucat poker online pe ambele site-uri si cred ca as mai juca asa de distractie insa nu m-as incumeta sa joc pe bani reali deoarece sunt 100% ca o sa ii pierd si asta nu datorita unor programe sau mai stiu eu ce ci datorita faptului ca sunt un jucator groaznic. Consider ca pokerul e ca un sport iar jucatorul de poker e un sportiv la fel ca si un atlet, boxeur ori fotbalist si ca orice sportiv trebuie sa aibe un pic de talent, sa munceasca extrem de mult si in final sa aibe un pic de sansa.

Ca sa explic mai bine o sa va povestesc de prietenul meu care ma bate la poker si darts de fiecare data cand are ocazia si nu doar pe mine ci pe oricine. Cum face asta? Dupa cum spune el: “Mie nu-mi place sa pierd, niciodata!” Deci de fiecare data cand ajung sa-l bat (adica nu mai e 5-0 e 5-1) se enerveaza, se ambitioneaza, etc. adica el vrea cu adevarat sa castige pe cand eu nu sunt chiar asa, eu ma distrez. El are talent, joaca destul de des si are noroc astfel ca ma bate de fiecare data.

Sunt de parere ca pokerul devine un joc de noroc atunci cand tu vrei sa fie asa.

Imi aduc aminte de un pusti cu talent la poker care a abandonat scoala si juca zilnic poker online castigand undeva la 2.000 de $/luna (a fost la PRO TV acum cativa ani). Nu stiu ce face el acum insa tipul era pasionat, muncea zilnic si a avut un pic de noroc astfel ca ajunsese sa traiasca din poker.

Este sau nu pokerul un joc de noroc?

Surse: AdiB & gandul.info