Acum 4 ani si jumatate se lansa site-ul Aukro.ro, site de licitatii online ce isi propunea sa le faca concurenta celor de la Okazii.ro. Site-ul Aukro.ro facea parte din grupul Allegro Romania, grup ce mai detine in prezent site-uri precum: TrendZone.ro, Mercador.ro, Autovit.ro si 83% din actiunile Gecad ePayment.

Grupul Allegro ce activeaza pe piata europeana este parte a companiei media Naspers Ltd., una dintre cele mai puternice companii media din lume.

In luna mai 2010 Aukro.ro a devenit Tizo.ro, o miscare ce s-a dovedit fatala. In afara de numele care nu exprima nimic, de aspectul site-ului care lasa muuuult de dorit (doar aruncati un ochi pe Okazii.ro si faceti o mica comparatie) au aplicat si o strategie de business necorespunzatoare unui astfel de site. S-au pompat bani cu nemiluita in AdWords si au creat un program de afiliere ce s-a dovedit a fi un fiasco total. Au incercat sa atace acceasi nisa ca Okazii.ro la inceput ca ulterior sa migreze mai mult pe partea de fashion insa nici asa nu a mers. Din punctul meu de vedere au avut 0 barat pe linie.

“Dragi utilizatori,


Urmare a sugestiilor si solicitarilor trimise de voi in ultima vreme dar si de-a lungul acestor 4 ani si jumatate, dorim sa va informam ca incepand cu data de 15 Iulie 2011, echipa Tizo, a decis sa se alature si sa-si canalizeze toate eforturile si atentia, catre celelalte site-uri din grupul Allegro Romania, TrendZone, Mercador si Autovit. In concluzie, incepand cu aceasta data, site-ul Tizo.ro se va inchide.”

Am avut cont la ei insa nu am realizat nici o tranzactie si nici nu ma mir insa as fi tare curios sa aflu cate tranzactii s-au incheiat prin intermediul siteului de la lansarea lui?

Singurul regret va fi acela ca Okazii.ro nu va avea nici un fel de concurenta sau cel putin nu din partea unui site sustinut de o companie puternica cum e Allegro.