Unul dintre magazinele online cu traditie din .ro a fost achizitionat de compania International Transactions & Services SA, companie care detine cel mai coios curajos magazin online din Romania. Sigmanet.ro este unul dintre magazinele online care m-a impresionat de-alungul timpului. Personal cunosc magazinul de prin 2009, am facut cateva achizitii de la ei si totul a fost ok pana la episodul mai putin fericit relatat aici. Am trecut peste catalogandu-l un simplu episod nefericit de care poti sa ai parte si in relatia cu alte magazine din simplul motiv ca “se mai intampla“.

Sigmanet au atras atentia intr-un mod inedit oferind cateva programe de tipul “Garantie pe Viata” sau “Zero Pixeli Morti” clientilor sai, lucru care i-a diferentiat un pic de plutonul ce sta aliniat in spatele celor mai mari magazine online de la noi.

IT&S SA este o companie ce activeaza pe piata romaneasca inca din 1994 (woow!) a incercat in ultima perioada sa castige o cota cat mai mare din vanzarile ce se efectueaza online, vanzari care cresc semnificativ de la an la an. Primul pas l-au facut in anul 2010 cand au lansat site-ul Koyos.ro bazandu-se pe un nume putin mai diferit care sa atraga atentia intr-o mare de magazine ce se bat in prima liga a comertului online autohton.

Acum, pentru a-si mari cota de piata, compania a decis achizitia magazinului online Sigmanet.ro, magazin specializat in mare parte pe componente IT.

Am achizitionat SigmaNET.ro pentru ca este un operator cu experienta pe piata de IT si componente. Credem in dezvoltarea acestei piete si vrem sa investim in aceasta directie. Cele doua site-uri, Koyos.ro si SigmaNET.ro vor functiona in continuare ca doua branduri distincte dar vor fi pozitionate in mod diferit. Aceasta fuziune pune alaturi doua branduri online care prin portofoliul de produse comercializate se completeaza reciproc. Daca in ceea ce-l priveste pe Koyos.ro punctele forte sunt echipamentele mobile ca de exemplu smartphone-urile si tabletele, SigmaNET.ro vine cu atuul pe componente si IT specializata declarat Dana Iorga – Directorul General de operatiuni IT&S SA

La randul sau, Bogdan Socol, Directorul General Sigmanet precizeaza:

Piata de IT&C se consolideaza iar IT&S este partenerul puternic de care SigmaNET.ro are nevoie in momentul de fata  pentru a creste si a se dezvolta la nivelul potentialului si experientei acumulate in cei 4 ani de existenta pe piata online din Romania. Potentialul de crestere pe care-l are SigmaNET.ro alaturi de IT&S este unul foarte mare iar prin investitiile care vor fi facute, cu siguranta vom fi un real competitor al liderului de piata.
Dar cel mai important lucru este ca gradul de satisfactie al clientilor nostri va fi mult mai mare prin introducerea de noi servicii si prin imbunatatirea timpului de reactie pentru comenzile online. Asa cum ne-am obisnuit clientii in toti acesti ani, ei vor ramane in continuare in centrul atentiei noastre. Ii asigur inca de pe acum ca aceasta fuziune nu va face decat sa le intareasca increderea in brandul SigmaNET.ro si ca vor fi si mai satisfacuti de produsele si serviciile noastre.

Nu stiu daca vor deveni un real competitor al liderului de piata, eMAG detine o cota de piata covarsitoare si in plus de asta, pe langa eMAG mai sunt si alte magazine care se bucura de succes, dintre care amintesc pe cei de la evoMAG si cei de la PCGarage. Mai intai cred ca ar trebui sa-si propuna sa devina un real competitor pentru cele doua amintite mai sus si abia apoi, in cazul unui succes, sa se ia la “tranta” cu eMAG.

In ultimii doi ani am observat ca majoritatea companiilor active pe piata online de IT&C au facut achizitii in incercarea de a se pozitiona mai bine in piata. Ma astept ca in viitorul apropiat si alte companii sa faca asemenea mutari astfel nu este exclus ca pana la sfarsitul anului sa mai vedem cel putin o achizitie de acest gen.