Magazinul online livemag.ro apartinea unuia dintre cei mai tineri antreprenori din online-ul autohton, Alex Circei. Datorita “research-ului” pe care il fac de cateva luni bun am descoperit acum 9 zile faptul ca magazinul online livemag.ro nu era defapt online si am presupus ca s-a inchis. Am intrebat pe twitter pe fostul proprietar ce se intampla cu livemag.ro iar acesta mi-a raspuns ca urmeaza sa anunte saptamana urmatoare si ca ma tine la curent.

Cum am uitat si eu sa mai intreb banuiesc ca a uitat si Alex Circei sa ma anunte de schimbare, mai ales ca stiu ca acum este implicat intr-un proiect mult mai ambitios, proiect ce se adreseaza pietei internationale.

In momentul de fata livemag.ro redirecteaza catre un alt magazin online cu o oarecare traditie in .ro si anume Debo.ro iar acest lucru se intampla dupa ce anul trecut livemag.ro incheiase un parteneriat strategic cu Oktal.ro, parteneriat prin care cei de la Oktal urmau sa se ocupe de logistica lui livemag iar cei de la livemag doar de partea de marketing.

Din cate am inteles eu, SC Ebono Electronics SRL, firma din Cluj infiintata recent (aici e un semn de intrebare) ce detine magazinul online Debo.ro a cumparat magazinul online livemag.ro insa intre ei si fostul proprietar s-ar fi incheiat si un parteneriat (aici e al doilea semn de intrebare).

Desi ma tem ca suma reala a tranzactiei nu va fi facuta publica (asa se obisnuieste in .ro) eu sper ca Alex sa ofere mai multe detalii despre aceasta tranzactie ca sunt curios in ce conditii a vandut si ce parteneriat a incheiat cu noul proprietar?

In alta ordine de idei vreau sa precizez faptul ca livemag.ro a fost unul dintre cele mai apreciate magazine online din .ro, atat pe partea de design cat si pe partea de “usability”, castigand 3 premii la Gala Premiilor E-Commerce 2009.

Pentru cei interesati de comertul online si de istoria lui livemag.ro dar si a celorlalte proiecte dezvoltate de Alex Circei va invit sa urmariti un interviu interesant realizat in cadrul primei emisiunii “Founders”, emisiune produsa de LTV.ro si care il are ca prezentator pe Clement Nicolaescu.
Din pacate nu pot pune clipul de pe vimeo cu emisiunea in cauza asa ca o sa ofer un link: “Founders” cu Alex Circei.
Iar cei care sunt curiosi de ce proiect se ocupa in momentul de fata Alex Circei puteti sa aruncati o privire peste acest video:

Si daca tot am adus vorba de “Founders”, ce mai face LTV.ro? Oracolul de la Refresh.ro i-a dat 6 luni de viata si vad ca lucrurile nu stau prea bine. Acum vine 15 septembrie. Tic-tac, tic-tac!

Sa nu se inteleaga ca nu-mi place emisiunea Founders, din contra chiar o apreciez insa din pacate nu sunt multi ca mine (adica sa fi urmarit toate emisiunile) si probabil de aceea lucrurile sunt cum sunt.