Aseara s-au decernat premiile “blOscar” iar la sectiunea de tehnologie unde a fost inscris si Blogul de IT (apropo, nu l-am putut inscrie cu numele acesta ci cu New IT), castigatorul acestei sectiuni a fost DanDragomir.biz cu nota generala 7.56, pe locul 2 s-au clasat cei de la LaptopNews.ro cu nota 7.31 iar pe locul 3 WPtuts.ro cu nota 7.25.

Cu Blogul de IT am vizat o clasare in primele 10 si sa spunem ca am reusit asta cu toate ca oficial apar pe locul 12 insa sunt la egalitate cu digipedia.ro si wparena.ro, bloguri ce ocupa locurile 11 si respectiv 10, apropo cum s-au delimitat 3 bloguri cu aceeasi medie de note? nu de alta dar sunt curios din fire. Nota primita de acest blog, respectiv si de celelalte doua este 6.18. O nota bunicica avand in vedere ca blogul castigator a primit 7.56 insa cu siguranta ca mai e mult pana departe.

Am citit reactiile lui Costin Cocioaba si lui Vali Petcu dupa jurizare, am luat sfaturile ca atare si trec din nou la munca pentru ca la anul tintesc podiumul.

As vrea totusi sa argumentez anumite lucruri ce au fost scrise pe seama blogurilor inscrise in concurs.

Lipsa review-urilor proprii:

Spre deosebire de alte persoane ce au un blog despre tehnologie (aici ma refer in special la cele ce scriu despre componente si gadgeturi) eu am o oarecare experienta in spate. Am testat zeci, poate sute de gadgeturi din 2006 pana in prezent pentru ca in tot acest timp am lucrat in domeniu it, am vandut gadgeturi, am asamblat si testat sute de calculatoare, am dezmembrat, reparat ori upgradat zeci de laptopuri. Am detinut si doua magazine proprii in ultimii trei ani de zile, unde am vandut , reparat, etc. Ideea e ca prin mana mea au trecut tot felul de produse it (asa cum imi place mie sa le spun) insa intr-adevar acum cand scriu pe blog exista o problema pentru ca nu pot face un review la un produs la care nu am cateva poze macar ori la un produs ce nu se mai afla pe piata si astfel se ajunge in situatia in care esti pus sa alegi intre a scrie un review cu poze preluate de pe alte site-uri ori sa nu mai scrii deloc.

Produse in teste e greu sa primesti si asta cu toata ca eu as fi dispus sa platesc transportul tur-retur al unor gadgeturi (se aude?). Singurul produs primit in teste a fost telefonul Allview Q1 GET si le multumesc inca odata celor de la evoMAG.ro pentru acest lucru cu toate ca ulterior am trimis inca 4 mail-uri la care nu am primit raspuns nici pana in ziua de azi (comunicarea reprezinta cheia succesului!).

Prezenta la evenimente:

O alta problema si aici vorbesc numai despre mine si Blogul de IT este aceea ca eu locuiesc in provincie, in Tulcea mai exact, iar acest lucru face aproape imposibil prezenta mea la anumite evenimente pentru ca majoritatea evenimentelor (ca sa nu spun toate) au loc in Bucuresti. Unii ar spune si ce? te sui in microbuz, ajungi in Bucuresti (in 5 ore) si esti prezent la eveniment iar apoi inapoi acasa. Eu spun ca nu e chiar asa. Majoritatea evenimentelor incep dimineata, ca sa fiu prezent ar trebui sa vin cu o zi inainte in Bucuresti, sa ma cazez peste noapte la un hotel, etc. Da, e vorba de bani si de timp. Una e sa locuiesti in Bucuresti ori aproape de Bucuresti si alta e sa stai la mai mult de 300 de km.

Nu vreau sa-mi gasesc scuze insa vreau sa spun ca daca as fi locuit in Bucuresti altfel ar fi stat lucrurile cu acest blog.