As vrea sa scriu in acest articol despre ce pluginuri wordpress ar trebui sa instalezi pe un blog insa ma voi limita la cele pe care le folosesc si pe care le-am folosit la un moment dat. Nu vreau sa vorbesc despre arhicunoscutele pluginuri despre care mai toata lumea a auzit(Akismet, all in one seo pack sau subscribe to comments), ci de pluginuri care cred eu ca ar trebui instalate.

Primul dintre ele cred ca ar trebui sa fie adcaptcher. De ce spun asta? pei pentru simplul fapt ca akismet nu e de ajuns, primeam destule comentarii spam care ma iritau iar adcaptcher rezolva problema intr-un mod elegant as spune eu datorita simplitatii prin care se pot citi cuvintele din codul captcha.

Al doilea plugin pe care il recomand este Theme tester – pentru un blogger care este la inceput de drum si care isi schimba des temele in cautarea uneia care sa-l reprezinte acest plugin este mai mult decat necesar. Acest plugin il pot folosi deasemenea si ceilalti bloggeri care la un moment dat cauta o schimbare si sunt indecisi.

Al treilea ar fi Feedburner plugin – cu toate ca pentru unii acest plugin este unul banal, eu nu prea l-am gasit in multe top-uri must have si de aceea il recomand. Ceea ce face el este lesne de inteles, sau nu?

No. 4 is Google XML Sitemaps – fara el indexarea paginilor din blogul tau ar dura muuuult mai muuuult decat ai crede, crede-ma!

La numarul 5 se gasesc 2 pluginuri care fac parte din aceeasi categorie insa cu un public diferit(in unele cazuri) si aici ma refer la Twitter Button for WordPress si la Facebook OpenGraph I like Button. Fara ele un blog ar deveni unul “neprietenos”, pentru ca oamenilor le place sa imparta informatia cu cei apropiati iar daca tu nu ii oferi nici o cale sa faca acest lucru, atunci cine ai vrea sa o faca?

Penultimul plugin pe care il recomand pentru un blog este CommentLuv – atunci cand ai vizitatori insa acestia nu discuta despre ceea ce scrii inseamna ca ar trebui sa le dai un motiv pentru asa ceva iar acest plugin este facut special pentru asta.

Ultimul dar nu cel din urma este Wit Post Viewes-Visitors – pentru cei ce vor sa vada numarul de vizitatori unici a unui articol cat si numarul de afisari.