Recent s-a incheiat prima etapa a Galei Premiilor E-commerce 2011. In etapa de preselectie organizatorii au fost surprinsi de numarul mare de magazine online ce si-au manifestat dorinta de a participa anul acesta la GPeC. Organizatorii au recunoscut ca estimarile lor au fost depasite, ei asteptandandu-se ca in anul acesta numarul magazinelor inscrise in competitie sa nu fie mai mare de 40 si asta datorita faptului ca preselectia de anul acesta urma sa fie cea mai riguroasa si restrictiva da pana acum.

Am facut un prim pas extrem de important. Desi e greu cuantificabil, credem ca si datorita noua – astazi, comertul electronic romanesc are peste 60 de magazine online care respecta legea si codul de bune practici impus de TRUSTED, cu scopul de a creste increderea consumatorilor in tranzactionarea prin internet. A fost un proces dificil, am evaluat si reevaluat unele magazine chiar si de 5 ori, dar suntem bucurosi ca am facut-o pentru ca ne-am atins primul obiectiv promis de GPeC 2011 – acela de a creste calitatea magazinelor online participante in competitie”

Andrei Radu – director Link 2 eCommerce | organizatorul GPeC

Mgazinele ce au fost acceptate in competitie au primit si Marca de Incredere Trusted.ro – program de certificare la nivel national.

Etapa a doua si prima etapa de jurizare (din cele 3 anuntate) a inceput la sfarsitul saptamanii trecute si se va desfasura pana pe data de 13 iunie 2011. Programul complet il gasiti pe site-ul oficial: GPeC.ro

Printre magazinele participante vad si cateva nume noi (cel putin pentru mine) si asta ma bucura pentru faptul ca astfel stiu ca piata de comert online e in crestere . Lista cu magazinele participante o aveti aici.