Cu toate ca daca nu esti in masura sa intelegi in limba engleza sistemul paypal nici nu ar trebui sa ai un cont cei de la Paypal au facut un pas in fata si au creat clientilor din Romania un tutorial in limba romana. Tutorial ce descrie pasii intocmai ce trebuiesc urmati atat in vederea creearii unui cont, a administrarii unuia dar si a sigurantei acestuia. De apreciat este si faptul ca au atasat si cateva imagini pentru fiecare pas in parte astfel totul devenind mult mai clar si lesne de inteles.

Un alt aspect extrem de important, poate mult mai important decat tutorialele de creare si adminsitrare a unui cont, este faptul ca sunt explicate destul de clar metodele de frauda si cum trebuie sa ne protejam impotriva lor. Metodele abordate sunt urmatoarele:

  • Ce este spoofing-ul
  • Ce este phishing-ul
  • Cum arata o escrocherie tipica
  • Cum sa distingi mesajele de email false

Daca pana nu demult Paypal nu permitea crearea de conturi persoanelor de pe teritoriul Romaniei, acum lucrurile s-au mai schimbat si avem chiar si pagini destinate noua, romanilor. Poate unora nu li se pare cine stie ce lucru insa daca ai esti una din persoanele ce a incercat inainte de mai 2007 sa-si faca un cont si ai fi vazut ca nu poti, acum e posibil sa te simti mult mai bine cand citesti: “Fa-ti un cont Paypal acum“.