Titlul este in spirit de gluma insa lasand-o pe aceasta la o parte, Managerul General al Apropo Media a reusit sa le demosntreze “jurnalistilor” de la dailybusiness.ro cum se face jurnalism online.

Toata discutia a pornit de la articolul acesta a lui Costin despre lansarea dolcetv.ro. In articol erau pomenite site-urile vplay.ro (regele neincoronat al serialelor online din Romania) si Muvix.ro (un site legal de streaming video). Cei de la dailybusiness.ro au scris si ei un articol insa in necunostiinta de cauza au pus in aceeasi galeata vplay.ro si muvix.ro neprecizand faptul ca Vplay.ro este defapt un site pirat iar Muvix.ro un site legal. Cand cineva le atrage atentia celor de la dailybusiness asupra acestui aspect ei se spala pe maini declarand:

“Atat timp cat nu avem dovada ca vplay.ro actioneaza ilegal, DailyBusiness.ro nu poate aduce aceasta acuza in cadrul unui articol. Ar fi o incalcare a unui principiu elementar de jurnalism.”

Principiul elementar de jurnalism, da?

Deci ei vor dovezi (chiar declaratii oficiale) insa nu pun nici o intreabare, ei doar vor.

Orlando Nicoara avand putin timp liber le-a demonstrat cum se face jurnalism celor de la DailyBusiness.ro publicand acest articol.

Asa ca domnul Valentin, cum spuneam, jurnalism online, nu?