Sincer, ma asteptam ca BestJobs.ro sa fie cumparat primul pentru ca find pe locul 2 costa mai putin (presupun), dar viata ne rezerva surprize in fiecare zi si astfel azi am aflat via ComputerBlog faptul ca Ringier a cumparat pachetul majoritar al SC Ejobs Group SA, la scurt timp a aparut si primul comunicat de presa din partea Ringier care confirma tranzactia:

Prin aceasta tranzactie, Ringier România îsi creste cota de piata în domeniul digital, directie strategica a Grupului.

Conform datelor aferente lunii ianuarie 2012, eJobs.ro înregistreaza mai mult de 1.7 milioane de vizitatori unici pe luna.

Achizitia este în linie cu strategia globala a Ringier de dezvoltare în zona digitala, în special în sectorul transaction based al pietei online.

Dupa finalizarea tranzactiei, cei doi fondatori locali vor ramâne în companie în calitate de actionari minoritari si vor face parte din top managementul businessului eJobs.ro.”

Evident, detaliile interesante ale tranzactiei nu au fost facute publice si vor aparea zvonuri cum ca s-au platit X milioane, doar pentru a mai creste cota de piata si a mai castiga putin la capitolul awarness.

In cazul in care va intrebati care a fost reteta succesului raspunsul este unul extrem de simplu:  Liviu Dumitrascu/ CEO eJobs…