Acum cateva zile au inceput sa circule zvonuri pe internet cum Google pregateste o re-lansare a platformei blogger iar aceste zvonuri au fost confirmate de oficialii Google printr-un articol si un videoclip de prezentare.

Google a realizat ca pierde teren in fata rivalilor deoarece tot mai multi utilizatori ai platformei Blooger au migrat catre WordPress (self-hosted) astfel ca vrea sa revina in forta transformand vechea platforma depasita din mai toate punctele de vedere intr-una moderna ce pune la dispozitia utilizatorului cam tot ce are nevoie acesta.

Noua platforma inca nu a fost lansata oficial insa odata cu aparitia clipului de promovare se pare ca nu mai sunt multe zile pana cand aceasta va avea loc lansarea.

Printre noile facilitati cu care se lauda Google pentru noua platforma Blogger gasim:

  • template designer
  • statistici in timp real
  • filtru spam
  • noi sabloane pentru varianta de mobil a blogului
  • fonturi personalizate
  • identificarea locatiei unui post prin Google Maps

In afara de aceste facilitati se pare ca interfata va fi cu totul schimbata, platforma Blogger urmand sa aibe parte de un redesign complet.

Am folosit platforma Blogger la inceput (2009) insa nu mi-a placut prea mult si de aceea am trecut foarte repede pe WordPress (self-hosted). Nu imi plac lucrurile care impun anumite limite si de aici ruptura insa cred ca pentru un blogger incepator e mai mult decat necesar folosirea acestei platforme, aici iti poti da seama daca chiar iti place sa scrii si sa interactionezi cu alte persoane, adica sa socializezi si asta fara sa scoti nici un ban din buzunar.

Intrebare:

Ati folosit platforma Blogger? Daca da, ce parere aveti despre ea?