Sambata seara a avut loc in clubul Fabrica din Bucuresti celebra petrecerea RoBlogest in cadrul careia s-au decernat mult ravnitele premii ale concursului destinat bloggerilor. Atmosfera a fost intretinuta de trupa electr-funky-dance Suie Paparude si de mister Deliric. Ca sa nu o lungesc prea mult ca-mi pierd ideile o sa trec direct la subiect insa nu inainte de a va face cunostiinta cu celebrii castigatorii.

Acum sa trecem la ceea ce ma intereseaza pe mine si anume categoria blog despre tehnologie unde castigatorii au fost:

Locul I – Giz.ro

Locul II – nwradu.ro

Locul III – Ctrl-D.ro

Felicitari echipei de la Giz.ro si felicitari lui Radu Dumitru pentru performanta (a iesit pe locul 2 la o categorie jurizata cu blogul personal si nu cu blogul de nisa)!

Bun, pe langa asta Blogul de IT a obtinut memorabilul loc 26 din 32 cu o nota generala de 6.68, o nota buna daca e sa iau in considerare faptul ca in 2011 am obtinut nota 6.18 si un neasteptat loc 12 din 39 de candidati, dar atunci a fost altceva, atunci nu aveam review-uri scrise in urma testarii produselor decat ce apucam si eu de pe la prieteni, amici, etc., mai traduceam si eu de prin afara stiri asa cum fac majoritatea in ziua de azi ( ca asa e trendul, nu?), deci eram in trend si se pare ca acum de cand blogul a crescut si s-a maturizat un pic nu mai e si isi merita soarta, adica sa fie pus la aceeasi masa cu tot felul de bloguri de tip copy/paste sau cu “bloguri tech” ce nu au legatura cu tehnologia, dar na, pentru aceste lucruri ii putem pune la zid doar pe ilustrii jurati care au aruncat un ochi de la 3 km pe fiecare blog si in functie de parerea lor(pe alocuri neavizata) au scrijelat in dreptul fiecarui blog o nota care din cate se pare nu reflecta exact calitatea blogului respectiv.

Ah stiu, e un simplu concurs unde esti notat si esti pus intr-un clasament, deci nu ar trebui sa-ti pese prea mult, dar na, mie unul imi pasa pentru ca atunci cand tu ca juriu la un concurs de specialitate, ma pui in aceeasi oala cu bloguri de tipul ProgrameCalculator.ro, GadgetNews.ro, SocialWeb.ro, blog.weebo.ro, Coolest-Concepts.ro, Neotester.ro si altele atunci eu ca blog voi fi catalogat ca si celelalte bloguri amintite anterior.

Dezamagire este cuvantul potrivit pentru editia de anul acesta a RoBlogfest si acest cuvant a fost scris, gandit sau spus de multi bloggeri participanti, de multi spectatori si de multi cititori.

Se spune ca adevaratul castig in competitia denumita RoBlogfest este participarea la petrecerea de decernare a premiilor, petrecere unde ai sansa unica sa intalnesti bloggerii preferati in carne si oase, dar cred ca acest lucru poti sa-l faci linistit si fara sa participi, defapt cred ca e mai indicat sa procedezi astfel.

Da, RoBlogfest 2012 a dezamagit mai mult decat editia din 2011 si presupun ca in 2013 va fi si mai rau. Da, sunt hater si nu inteleg adevarata valoare a acestui concurs asa ca va rog sa ma scuzati pentru umila mea opinie.