Stirea zilei de azi nu este o noutate pentru nimeni. Zvonuri precum Microsoft intentioneaza sa cumpere fostul lider al pietei de telefoane mobile au aparut de mai bine de doi ani de zile. Primul care a spus ca Microsoft va cumpara Nokia a fost blogger-ul rus Eldar Murtazin (am scris aici in 17 mai 2011 ce s-a intamplat). La momentul respectiv cei de la Nokia s-au batut cu pumnul in piept si au spus:

We typically don’t comment on rumors. But we have to say that Eldar’s rumors are getting obviously less accurate with every passing moment.

Ulterior Microsoft si Nokia anunta un parteneriat in ceea ce priveste sistemul de operare Windows Phone 7, iar OS-ul propriu ce a primit numai laude, MeeGo, este tras pe linie moarta. Dupa alte cateva luni Stepehen Elop, un fost angajat Microsoft ajunge peste noapte sef la Nokia, deciziile acestuia nu sunt deloc unele unui persoane care isi doreste cresterea companiei, din contra, aceasta a scazut ca valoare in ultimul an de zile, ca acum Microsoft sa anunte achizitia gigantului finlandez pentru ~ 7,2 miliarde de dolari. In schimbul acestei sume, Microsoft urmeaza sa intre in posesia diviziei de terminale mobile Nokia, patentele pe care le detineau acestia, dar si serviciul de harti.

Ce se va intampla cu telefoanele Nokia?

Prevad un viitor sumbru si nu prin prisma faptului ca Nokia nu ar fi scos telefoane bune, dar acum s-a spulberat orice urma de speranta de a mai vedea un smartphone Nokia cu Android. De acum incolo se vor lansa doar cu Windows Phone si cum probabil stiti cu totii, acesta din urma nu este tocmai cel mai stralucit sistem de operare.