Marketingul afiliat a inceput sa prinda aripi si in Romania desi multiĀ  erau sceptici in urma cu un an de zile in ceea ce priveste afilierea din .ro. Timpul le-a aratat ca se insala. Afiliatii le-au aratat ca se insala. Campaniile le-au aratat ca se insala.

Marketingul afiliat a crescut frumos in ultimul an, vanzarile din prima retea de marketing afiliat au depasit saptamana trecuta 30 de milioane (lei), echivalentul a aproximativ 6,5 milioane de euro, o suma deloc neglijabila.

Magazinele online s-au aratat mai deschise catre aceasta forma de promovare si incet, incet au inteles ca si aici, comunicarea este cheia succesului. Eforturile depuse de catre afiliatii de top in lupta surda cu magazinele online au fost rasplatite intr-un final pentru ca din ce in ce mai multe magazine au inteles ca afiliatul nu este un dusman al lor ci un prieten care trebuie tratat cu respect si cu care daca nu esti corect nu va avea alta optiune decat aceea de a te da uitarii pentru ca marketingul afiliat reprezinta o relatie intre vizitatori, afiliati si advertiser, iar daca unul din ultimii doi nu e corect cu fiecare in parte, atunci aceasta relatie se sfarseste.

Subiectul articolului il reprezinta campania 2Parale din reteaua 2Parale, “un fel de Inception”, cum bine constata Serban Cristian pe blogul sau seoserv.ro. Si ca tot veni vorba de proaspatul Affiliate Manager de la Altex.ro va pot spune ca daca aveti de gand sa testati macar de curiozitate markeingul afiliat e musai sa-i cititi blogul si nu doar pe acesta ci si postarile din threadu-rile de pe forumul Seopedia. Veti invata rapid cu ce se mananca afilierea in Romania si daca habar nu aveti cum sa incepeti sa faceti bani cu ajutorul 2Parale atunci puteti sa urmati ghidul “Micronise pentru incepatori“, un ghid care va explica pas cu pas tot ce trebuie sa faceti pentru a inregistra primele comisioane in 2Parele.

Evident, nu doar afiliatii pot face bani cu ajutorul 2Parale. Advertiserii dintr-o gama larga de nise pot sa-si mareasca vanzarile intrand cu o campanie interesanta in 2Parale. In momentul de fata exista aproximativ 10.000 de afiliati dornici sa promoveze produse din diferite nise. Cheia succesului depinde de mai multe aspecte, unele dintre ele au fost enumerate mai sus, dar il reamintesc pe cel mai important dintre ele, comunicarea. Daca nu te implici, nu castigi! Valabil pentru atat pentru afiliati cat si pentru advertiseri.

De incheiere o sa precizez faptul ca desi am cochetat cu marketingul afiliat aproximativ 2 ani de zile abia acum pot spune ca m-am apucat serios de treaba, am investit si voi investi in aceasta directie in viitorul apropiat.

Schimbari legate de Blogul de IT:

Daca pana in prezent am incercat sa nu amestec prea mult marketingul afiliat cu stirile, noutatile si zvonurile din zona IT, incepand de azi voi face o mica schimbare si voi promova prin intermediul acestui blog campanii si produse care au legatura cu nisa acestui blog, evident, voi pastra gradul de subiectivitate pe care l-am avut si pana in prezent.

Recomandari pe aceeasi tema:

Nechita Gabriel – Functioneaza monetizarea prin 2Parale

Blog 2Parale – Cat s-a castigat in iulie 2012

Ca fapt divers: