Am scris in cateva randuri despre platforma de comert electronic oferita de Shopmania.biz (Asesoft Net SRL mai exact), am scris de bine pentru ca era de bine insa acum sunt nevoit sa astern aici pe blog si cateva lucruri neplacute.

Folosesc de o luna si jumatate serviciile oferite de aceasta platforma si desi nu am avut timpul necesar sa “ma joc” prea mult prin backend-ul platformei pot spune ca e totul ok acolo, sunt cateva lipsuri pe care sper ca le vor rezolva odata cu achizitionarea platformei Live2C, dar despre ce vreau eu sa vorbesc acum in mod special are legatura cu strategiile de marketing pe care le folosesc ei.

Ce m-a deranjat in prima faza a fost faptul ca pe pagina unde iti alegi planul pe care vrei sa-l folosesti nu iti arata, cum ar fi fost normal, pretul planului pe luna ci pretul planului pe luna daca platesti un an intreg. Ca sa fiu mai explicit:

Acei 78 RON/luna pentru planul PREMIUM sunt defapt 78 x 12 = 936 RON + TVA (24%) = 1.160 RON

Adica tu ca si client trebuie sa le platesti 1.160 de lei pentru un an de zile.

In schimb, daca vrei sa platesti lunar pentru serviciile oferite va trebui sa scoti din buzunar 120 RON + TVA (24%), adica 148,8 RON, suma pe care am platit-o eu la inceputul lunii septembrie.

Nu am vrut sa platesc pentru un an de zile cum nu platesc nici un alt serviciu cu un an in avans pentru ca nu se stie daca peste 3 luni sau 6 luni eu voi mai avea nevoie de serviciile lor.

Ce este cel mai ciudat e faptul ca tu ca si simplu vizitator (potential client) nu ai cum sa stii despre suma de 120 RON + TVA/luna si asta pentru ca doar cei care au cont si vor sa plateasca pentru acel plan vor putea opta pentru plata anuala, trimestriala sau lunara, astfel numai asa vei afla cat costa pe an, pe trimestru si pe luna. Nu stiu daca e legal sau nu insa cu siguranta nu e corect fata de un client pentru ca tu il obligi sa-si faca cont la tine pe site ca sa-i arati care sunt preturile reale. Personal mi se pare o porcarie foarte mare.

Sincer, am fost incantat la inceput si apoi m-am simtit tras pe sfoara. Eu mi-am facut cont, am beneficiat de acel plan trial, plan prin care am testat platforma si am decis ca serviciile lor se potrivesc cu nevoile mele.  Dupa terminarea planului trial (15 zile) urma sa platesc lunar iar eu eram cu gandul ca o sa platesc 78 lei + TVA/ luna, dar am ajuns sa platesc 148,8 lei.

Acum, ca sa fie meniul complet, a trebuit sa platesc din nou serviciul pentru luna ce urmeaza si surpriza, pretul anual a ramas la fel dar cel lunar a crescut ajungand la 130 lei +  TVA, adica 161,20 RON. Fara nici o notificare, nimic, asa pur si simplu ca vor muschii lor si ca pot.

Culmea e ca, acum cateva zile am primit un telefon de la o doamna ce ma intreba mai pe “sub perdea” daca voi continua sa platesc, fara sa imi specifice ca au marit pretul planului folosit de mine.

Mai interesant mi se pare faptul ca dansii imi trimit mail-uri si incearca sa ma invete cum sa atrag clienti si cum sa fiu corect, etc., pe cand ei isi trateaza proprii clienti cu lipsa de respect.

Strategii de marketing a la romani, hai la noi ca e mai ieftin si cand ajungi la ei, stai ca defapt nu e 78 de lei ca e 78 + TVA, dar defapt nu e nici 78 + TVA ca e  78 x 12 + TVA , adica 1.160 lei, insa daca vrei totusi sa platesti lunarl e 120 lei, defapt 120 + tva, adica 148,8 insa asta era luna trecuta ca acum e 130 ron + tva, adica 161,20 RON. Ati obosit? Si eu!

Zi ma omule cat costa pe luna, cati bani trebui sa-ti dau eu acum? Nu ma lua cu plata anuala fara tva impartita in 12 luni ca sa dea cel mai mic pret de pe piata pe cand tu ai acelasi pret ca si restul.

Acum stau si ma gandesc serios ca din noiembrie sa renunt la serviciile lor si nu din cauza serviciilor oferite ci datorita lipsei de respect cu care isi trateaza cei de la Shopmania.biz clientii. Ramane de vazut, am dat un mail si astept un raspuns.