Aceasta stire a facut valva atat in presa internationala cat si in cea locala inca de dimineata si cu toate ca aproape toata lumea stie adevaratul motiv pentru care fondatorul Wikileaks a fost retinut este totusi cel putin ciudata acuzatia oficiala si anume faptul ca acesta a facut “sex pe nepregatite” in Suedia cu o tipa ce a organizat un seminar al PSD-ului suedez si in a carui apartament acesta a locuit pe durata vizitei sale in respectiva tara.

Sex pe nepregatite” se traduce prin faptul ca acesta a folosit un prezervativ (le cererea partenerei) dar acesta s-a rupt in timpul actului sexual iar legea suedeza pedepseste acest fapt cu amenda ce poate ajunge la 5000 de coroane ( vreo 500 de euro).

Tribunalul din Londra i-a respins astazi(7 decembrie) cererea de eliberare pe cautiune astfel ca Julian Assange va ramane in arestul politiei londoneze cel putin pana pe data de 14 decembrie cand vor avea loc urmatoarele audieri.

Concluzia pe care o trag eu este ca cei care stau in spatele retinerii lui Julian Assange sunt atat de prosti incat nu au fost in stare sa gaseasca nici o alta greseala (pana mea, o amenda de circulatie, ceva acolo mai serios) ca sa-l acuze.

Si sincer ceea ce a pus el la dispozitia cetatenilor pe site-ul Wikileaks sunt chestii pe care le stiam prea bine cu totii insa  asteptam pe cineva sa vina cu un document sau ceva pentru a ne da seama si a aproba.

Lumea vad ca e obsedata de conspiratii si alte lucruri de genul asta iar cei ca Julian Assange profita de aceasta “slabiciune” pentru a deveni lideri de opinie si pentru a fi in centrul atentiei.

Sursa: TechCrunch