Redactorul sef al unuia dintre cele mai cunoscute bloguri de tehnologie din lume a anuntat pe blogul personal ca paraseste echipa. Dupa 4 ani frumosi(asa cum a declarat) petrecuti alaturi de echipa Engadget acesta hotarat sa plece insa nu singur ci impreuna cu Nilay Patel (managing editor). Acestia au anuntat deja ca nu vor parasi industria care i-a consacrat si ca au in plan cateva proiecte noi astfel ca e foarte probabil ca cei doi sa devina rivalii celor de la Engadget.

Josh Topolsky a declarat pe blogul personal:

“After nearly four years at Engadget, it’s time to make my exit. There are things I’m after and challenges I want to take on that just don’t fit with my day-to-day schedule here, so off I go.”

Gurile rele spun ca “razboiul rece” dus de Josh Topolsky si rivalul sau din aceeasi companie, Michael Arrington (TechCrunch.com), a dus la o astfel de despartire. Alte zvonuri ne conduc catre noua angajata AOL, Arriana Huffington. Schimbarea pe care aceasta o propunea blogului se pare ca nu era agreata de cei doi astfel producandu-se ruptura. Insa cu toate acestea, probleme din curtea AOL au aparut de acum cateva luni in urma cand plecarea lui Paul Miller si a lui Ross Miller a starnit ceva valuri. Acestia au precizat la acea vreme ca directia in care AOL dorea sa o impuna blogului blogul nu era si cea pe care cei doi si-o doreau.

Bineinteles ca de la aflarea vestii toata lumea din online si nu numai a inceput sa-si dea cu parerea aruncand zvonuri si pararei deopotriva insa un singur lucru ramane clar: Josh Topolsky a parasit Engadget. Ce va face el de acum incolo nu se stie cu exactitate insa zvonurile spun ca probabil acesta va fonda impreuna cu Niley Patel, Paul Miller si Ross Miller un nou blog ce va urma calea succesului.

Daca e sa imi dau cu parerea si asta in necunostiinta de cauza as spune doar ca apreciez oamenii ce au coloana vertebrala iar cei 4 precizati mai sus merita toata aprecierea mea.

Un alt lucru interesant este faptul ca tot ceea ce s-a intamplat cu Engadget ar trebui sa fie un semnal de alarma pentru bloggerii ce vor accepta sa devina angajati la o companie. Atunci cand lucrezi pentru cineva nu vei putea scrie niciodata cum vrei tu, despre ce vrei tu, cand si cat vrei tu. Totul poate merge bine mult timp insa va veni si ziua cand tu vei avea o parere ce nu iti va fi permisa si atunci te vei gandi daca mai merita sa continui sau trebuie sa pleci.