Anuntul a fost facut chiar de cei de la hotnews.ro in data de 24.06.2010 la ora 11.49 AM. Ceea ce am inteles a fost faptul ca serverul care sustine site-ul hotnews a fost tinta unui atac de tip DOS(Denial-of-Service ) iar site-ul a fost indisponibil intre orele 8.30 si 11.30 AM. GTS Telecom, providerul de internet al celor de la hotnews, sustin ca au depistat sursa acestui atac si ca au strans destule date pentru a putea inainta o plangere la parchet. Ceea ce nu explica cei de la GTS Telecom sau Hotnews este cum au reusit ei sa depisteze sursa acestui atac, spun asta pentru ca atacul de tip DOS este foarte des intalnit si foarte rar se depisteaza sursa.

Atacul de tip DOS presupune diminuarea capacitaii de operare a unui server sau nefunctionarea acestuia. Cea mai frecvent? metod? de realizare a atacului Denial-of-Service este transmiterea unui numar urias de solicitari catre server, pe care acesta nu mai este în masura sa le proceseze în timp util, ceea ce va conduce la dificultati în functionarea serverului ori chiar la blocarea completa.

Dupa cum bine a explicat si un comentator de pe site-ul in cauza, se poate ca un simplu individ sa controleze cateva mii de calculatoare infectate in prealabil cu virusul troyan astfel acestea vor forma o retea de calculatoare, retea ce poate fi controlata foarte usor de acel individ pentru a ataca un server accesand o pagina sau mai multe pagini web sustinute de acesta solicitandu-l la maxim pana cand acesta din urma cedeaza.

Eu personal nu cred ca cei de la GTS Telecom au reusit sa depisteze sursa atacului iar anuntul cum ca au descoperit aceasta sursa a fost facut pentru a intimida insa nu cred ca are vreun succes tinand cont de faptul ca acest atac a fost al doilea in aceasta saptamana doar.

Surse: Hotnews.ro & Scientia.ro

Poza preluata de pe Wikipedia