Dupa ce anul trecut s-a speculat destul de mult pe baza faptului ca GoDaddy va fi vandut pentru 1 miliard de dolari, a venit si momentul adevarului insa de data aceasta suma s-a schimbat ajungand la 2,25 miliarde de dolari. Astfel cel mai mare registrar de domenii web a fost vandut unui grup de fonduri private condus de KKR Capital Markets si Silver Lake.

GoDaddy a fost infiintat in 1997 de catre Bob Parsons iar in prezent compania are aproximativ 3000 de angajati ce gestioneaza peste 48 de milioane de domenii web si care de la infiintarea companiei au deservit peste 9 milioane de clienti.

Suma tranzactiei, desi destul de mare, este justificata datorita cresterii din timpul crizei. Banuiesc ca e greu sa gasesti in acest moment o companie de asemenea dimensiuni ce este in crestere iar fondatorul ei este dispus sa vanda.

Bob Parson a facut o miscare desteapta si si-a vandut compania intr-un moment perfect pentru el. Oare Mark Zuckerberg ce face? Bine, ce face, stiu! Sta pe Google+, insa ce mai asteapta? Sper ca pana la sfarsitul anului, cel tarziu inceputul anului urmator sa vin si cu stirea cea mare”Facebook a fost vandut!”.

P.S. Cu asemenea reclame e greu sa nu fii no. 1

Sursa