De la sfarsitul lunii martie a acestui an si pana in prezent a trecut ceva timp insa se pare ca Marius Ciocan, proprietarul FunGift.ro, nu a asteptat in zadar. FunGift.ro va avea de zilele urmatoare un nou proprietar in persoana lui Alexandre Almajeanu(Foto), potrivit Wall-Street.ro. Acesta din urma a cumparat 80% din actiunile FunGift.ro, 40% de la Marius Ciocan si 40% de la sotia acestuia.

Veniturile magazinului online pe anul 2010 au fost estimate la 150.000 de euro iar in primavara suma vehiculata pentru tranzactie era de aproximativ 300.000 de euro. La acea vreme Marius Ciocan a declarat:

Daca suma pe care urmeaza sa o primesc nu o sa se ridice la asteptarile mele, o sa renunt la a vinde

Declaratie ce ne duce cu gandul la faptul ca suma oficiala a tranzactiei (suma ce nu a fost facuta public) se apropie de asteptarile domnului Ciocan.

Nu stiu cum sunt alte persoane insa mie unul nu-mi place sa aflu detalii despre o tranzactie despre care sa nu stiu si suma tranzactiei, adica lucrul ce m-ar interesa cel mai mult si nu cred ca numai pe mine. Nu am inteles strategia asta cu sumele tinute secret, cu sume umflate (nu zic ca ar fi cazul aici dar se stiu destule tranzactii cu astfel de sume), etc. Chiar nu putem fii transparenti? Da, domnule! Am vandut X magazin/site/blog/portal,etc. cu suma de …… si cu asta basta.

In fine, tranzactie se pare ca e departe de a se fii incheiat deoarece Mariu Ciocan se afla in concediu in Singapore si se va intoarce in tara peste aproximativ doua saptamani. Banuiesc ca atunci vom afla mai multe detalii, poate si suma ca odata ce se muta din tara (in Australia din cate am inteles) nu vad de ce ar tine-o secreta ori poate nu vrea noul proprietar sa faca publica, vedem.

Alexandre Almajeanu, noul proprietar FunGift.ro, este unul dintre cei mai activi investitori din online-ul romanesc. Anul trecut acesta a investit 50.000 de euro in motorul de cautare romanesc Balaur.ro (motor de cautare locuri de munca). De asemenea, Almajeanu, a mai investit si in alte proiecte precum123flori.ro, metropotam.ro sau in jocul online eRepublik.com.

Alexandre Almajeanu are 39 de ani si s-a nascut in Romania, are cetatenie romana si franceza insa locuieste in Belgia. Banii disponibili pentru asemenea investitii provin din vanzarea site-ului francez VoyagerMoinsCher.com, site ce compara oferte turistice si care a fost vandut in 2007 cu cateva milioane de euro.

Tranzactiile din online-ul romanesc sunt destul de rare si aici ma refer la tranzactiile majore, dar de fiecare data sunt binevenite, indiferent de zona din care fac parte, orice tranzactie finalizata aduce un plus industriei, o industrie ce inca e la inceput.

Si acum ca tot veni vorba de tranzactii, cu cat se vinde Refresh.ro? Nu de alta, dar cine e Ioana si de ce a scris ea 17 articole in 7 zile?

Bine, acum doar speculez pentru ca Ioana poate sa fie doar o colaboratoare si nu o inlocuitoare pentru Costin sau nu?

Sursa foto