La inceputul anului 2011 (sfarsitul lunii ianuarie) si-au facut aparitia in online-ul autohton 2 robotzi carismatici (MO si F.O.C.A) ce scuipau glume condimentate cu expresii vulgare. Numele lor urma sa faca istorie desi dupa euforia primelor episoade multi au inceput sa le cante prohodul.

Parerea mea este ca nu le-a fost greu la inceput ci cu timpul pentru ca odata ce rezultatul muncii lor avea o audienta acesta astepta mai mult de la fiecare episod.

Inceputul

Robotzii au inceput cu episodul “Tatuaj” sau “Apasa-l” cum l-a rebotezat lumea. Urmarindu-l acum imi dau seama ca nu are un umor iesit din comun iar tot ce a contat a fost faptul ca e o animatie romaneasca cu expresii vulgare romanesti, expresii pe care majoritatea populatiei le cunosc si le folosesc uneori. Evident ca publicul tinta au fost si sunt tinerii, marea lor majoritate consumatori de glume a la Bendeac, Trasniti in Nato, etc.

Scopul primului episod a fost evident de a testa piata. Prinde sau nu prinde la public? – Asta era intrebarea!

Diferenta

Diferenta e ca aici pe net se poate injura, aici a fost si este secretul celor de la Creative Monkeyz. Daca “Robotzii” nu ar injura/ nu ar avea glume porcoase, nu ar fi avut acest succes iar serialul nu ar fi devenit un fenomen.

Ca sa pot face o mica comparatie, “Robotzii” reprezinta pentru noi azi ceea ce a reprezentat “South Park” pentru americani in anii ’90. Stiu, “South Park” e altceva insa limbajul neconventional i-a propulsat si pe ei deci avem si asemanari pe langa evidentele deosebiri.

Fenomenul Robotzii

Cu toate ca din cele 19 episoade imi plac maxim 5, nu pot spune ca nu sunt fan “Robotzii” si asa m-am bagat singur in oala cu tinerii ce consuma “umorul” bendencian. Da, mi-a placut de Bendeac! Mi-a placut de el la inceputul “Mondeniilor” insa nu despre el vreau sa vorbesc acum.

Robotzii pana in prezent:

  • 19 episoade
  • 132.990 de comentarii (exclusiv pentru clipurile “Robotzii”)
  • 354.735 de fani pe facebook (and still counting)
  • 31 este locul lor in Zelist ( blogul creativemonkeyz.com)

Din pacate, datorita retragerii de pe Youtube, nu pot contoriza si vizualizarile fiecarui episod in parte.

Echipa Robotzii

Este formata din Codin Sebastian Pop, Ramona Cordos, Mihai Banea si Cezar Enache.

Despre serial

Pareri sunt destule si pro si contra insa eu nu stau acum sa analizez parerile altora ci o spun pe a mea. Serialul “Robotzii” reprezinta in primul si primul rand o sursa de ras, de destindere, de relaxare si asta atat timp cat gusti din umorul practicat de cei doi robotzi. E drept ca unele episoade au fost mai putin inspirate insa sa nu uitam faptul ca totul a pornit din joaca. Cei din spatele serialului nu au gandit un plan inainte si nici nu au sperat la un asemnea succes. Expresiile folosite de MO si F.O.C.A . ajung de cele mai multe ori sa fie rostite si de cei care ii urmaresc.

  • Nu-mi place la ei faptul ca uneori intreg masura si injura mult si prost.
  • Imi plac episoadele cand apar mai multe personaje.

Serialul “Robotzii” a ajuns un fenomen deoarece publicul larg ce este activ in online avea nevoie de asa ceva. Ceea ce urasc eu la cei care ii critica foarte dur este faptul ca ii critica. Ok, nu-ti plac, nu-i urmari si treci mai departe!

Nu ma intelegeti gresit, sunt de acord cu faptul ca uneori e nevoie si de critica insa una constructiva, una argumentata.

Nu pot sa nu remarc faptul ca au o problema cu monetizarea blogului, mai cu seama a serialului si asta datorita faptului ca e greu sa gasesti o firma dornica sa-si asocieze imaginea cu 2 robotzi slobozi la gura.

In momentul de fata exista din cate vad un banner la ei pe blog si banuiesc ca episodul precedent a fost platit de cine trebuie, episod care de altfel se afla in cele 5 de care vorbeam mai sus.

De incheiere

Va plac sau nu “Robotzii“? De ce?