Dupa investitia de 450 de milioane de dolari din partea Goldman Sachs si a celor 50 de milioane din partea rusilor de la Digital Sky Technologies se pare ca cea mai cunoscuta retea de socializare din lume a ajuns sa valoreze 50 de miliarde de dolari. Astfel Facebook depaseste ca valoare companii ca Yahoo, eBay sau Time Warner.

Se pare ca rusii au stiut sa profite de pe urma companiei americane pentru ca la data cand au facut prima investitie (500 milioane $) Facebook era cotata la o valoare de 10 miliarde de $ iar acum suma este de 5 ori mai mare.

In noiembrie anul trecut cand Facebook a fost declarat cel mai vizitat site din USA cu un procent de 8,9 % din traficul cuprins intre luna ianuarie si luna noiembrie 2010, compania era cotata la 40 de miliarde de dolari astfel ca in doar 2 luni Facebook a crescut cu 25%, impresionant.

Aceste investitii pun totusi o presiune pe cei din conducerea companiei care se asteapta de altfel la cateva oferte de cumparare in 2012.

Lucrurile au mers foarte bine pentru Facebook care a crescut de la an la an iar veniturile din publicitate au fost estimate la 1 miliard de $ anul trecut deci e clar ca aceasta companie tenteaza iar pana si investitorii de pe Wall Street au devenit constienti de valoarea acesteia si probabil isi vor cere “portia”.