Se zvoneste ca zilele retelei de socializare Facebook sunt numarate mai ales ca se apropie si “ziua G”, ziua in care Google va lansa oficial propria retea de socializare “Google Plus”. Totusi dupa apus vine rasaritul iar cei de la Facebook stiu (sau cel putin dau impresia) ca apusul se apropie si de aceea incearca sa-si tina utilizatorii aproape transformand Facebook dintr-o simpla retea de socializare intr-un centru multimedia online. Ce e mai frumos pentru un utilizator in afara de a isi face noi prieteni, de a purta discutii prin videochat cu acestia, de a juca jocurile preferate si a viziona filmele preferate?

Sa-si asculte muzica preferata? Probabil ca da si de aceea se va lansa cat de curand Facebook Music.

Nu exista nici o informatie oficiala dar tind sa cred ca acest lucru se va intampla, mai devreme sau mai tarziu si asta pentru ca Facebook are nevoie de asa ceva.

Facebook nu mai e de mult o simpla retea de socializare si asta datorita eforturile marite pe care le fac cei din cadrul companiei da a tine cat mai mult timp utilizatorii pe site, la inceput au fost jocurile ca mai apoi sa apara filmele iar acum probabil muzica.

Partenerii vizati pentru Facebook Music sunt cei de la Spotify, MOG si Rdio. Acestia din urma permit utilizatorilor lor sa asculte orice melodie in mod gratuit. Acelasi lucru vor sa faca si cei de la Facebook si anume sa permita oricarui utilizator al site-ului sa asculte gratuit orice melodie.

Acest lucru pare minunat la prima vedere insa succesul lui Facebook Music va depinde de multe alte lucruri ce trebuiesc luate in calcul.

Sunt curios daca Facebook Music va avea succes, in caz ca da, sunt sigur ca cei de la Facebook nu se vor opri aici. Varianta esecului trebuie eliminata altfel sunt de parere ca vom asista la o prabusire spectaculoasa. Facebook va exista multi ani de acum incolo indiferent de ce se intampla in lunile ce urmeaza dar depinde de ei daca vor avea 1 miliard de utilizatori sau 100 de milioane.