Majoritatea dintre noi au trecut prin momente de frustrare atunci cand doream achizitionarea unui domeniu web si nu-l gaseam disponibil. Evident am incercat mai toate variantele, aici ma refer la extensii diferite (.com, .net, .org, .info, etc) insa nu am gasit nimic liber si probabil ca majoritatea dintre noi s-au resemnat si au cautat un alt nume pentru domeniu.

As vrea sa stiu insa daca ati fi gasit domeniu acela web indisponibil de vanzare l-ati cumpara? Sa zicem ca pretul lui fata de un registrar obisnuit ar fi mai mare insa potentialul domeniului respectiv ar fi facut toti banii.

Da, stiu ca cei care cumpara domenii pentru a le vinde ulterior la un pret mai mare nu sunt tocmai bine vazuti insa trebuie sa vedem si jumatatea plina a paharului pentru ca nu intotdeauna fac un lucru rau.

Ganditi-va ca daca domeniul ar fi fost luat de o firma concurenta sau de o persoana ce vrea sa dezvolte acelasi lucru pe domeniul respectiv pe care ati fi vrut si voi sa-l faceti, ati avea un competitor in plus si oricat de mult ati ura o persoana sau o firma ce achizitioneaza un domeniu pentru a-l vinde ulterior nu cred ca ati puea-o ura mai tare decat pe cei care ar cumpara acel domeniu si ar pune in functiune pe el un site exact cum ati fi vrut sa faceti si voi.

Personal sunt total de acord cu cei care cumpara domenii si le vand mai departe.

De ce?

Oricat de ridicol ar suna, tot munca este si ca orice munca trebuie platita. Practic respectiva persoana sau firma isi pune un adaos comercial in functie de potentialul domeniului respectiv.

Sa dam un exemplu: Ai un plan in care doresti dezvoltarea unui portal cu pensiuni din diferite zone geografice ale tarii si evident scopul tau final e de a face bani (asta prin multa munca bineinteles). Cum poti face bani altfel decat facand reclame unor pensiuni (si zic ca aici se pot face destui bani) insa nu vrei sa ai un domeniu web greu de retinut si care sa nu contina keyword-ul principal (pensiuni) ci din contra ti-ar trebui un domeniu gen: cazare-pensiuni.com, un domeniu ce s-ar potrivi perfect pe nisa care o urmaresti.

Ideea e ca nu ar trebui sa ne suparam atunci cand gasim domenii web ce ne sunt necesare la terte persoane ori firme ce sunt dispuse sa ni le vanda. Da, e nedrept, e ghinionul tau ca nu ai reusit sa-l cumperi inaintea lor insa fi multumit ca nu-l are concurenta (ei nu ti-l vor vinde!).

Daca esti in cautare de un domeniu sau mai multe care sunt indisponibile poti consulta aceasta lista de domenii web de vanzare, poate ai noroc si gasesti la vanzare domeniu mult ravnit.