Zvonurile de anul trecut spuneau ca sunt sanse minime ca Romsoft (Depozitul de Calculatoare) sa evite falimentul. Primele vesti din anul acesta in acest sens vin de la Tiberiu Pop (proprietarul magazinului online Cel.ro) care anunta achizitia domeniilor DC-Shop.ro si DCshop.ro impreuna cu baza de date cu clienti contra sumei de 100.000 de euro. Magazinele sunt functionale in momentul de fata si se pot face comenzi. Schimbarea este usor de recunoscut datorita faptului ca noile magazine folosesc accelasi design ca si magazinul principal Cel.ro.

In 2008 un alt grup mare din zona IT a avut aceeasi soarta, e vorba de K-tech Electronics urmat mai apoi de Flamingo Computers si de Twister iar acum a venit randul Depozitului de Calculatoare, un nume care a facut istorie pe piata de retail in Romania, dar care in ciuda tuturor eforturilor nu reuseste sa se salveze de la inec. Urmeaza Germanos.

Se pare ca grupurile mari de retail au fost lovite din plin si aici nu ma refer strict la zona IT, cei de la Altex au suferit enorm, la fel si cei de la Leonardo, cei de la Rombiz, chiar si cei pe care ii vad ca fiind urmatorii pe lista (Germanos). Disparitia marilor grupuri nu face altceva decat sa relanseze competitia pe plan local. E momentul oportun investitiilor mici sau medii, e momentul schimbarilor.

Sursa: Zoso.ro