Poate multi va intrebati la ce e bun un dictionar online?

In primul rand e bun pentru ca iti traduce instant cuvintele ori propozitiile dintr-o limba in alta si pentru ca este foarte accesibil. Eu folosesc un dictionar englez roman atunci cand, citind o stire, dau peste un cuvant pe care nu-l inteleg. Un dictionar te ajuta sa iti imbogatesti bagajul de cunostiinte descoperind intelesul unor cuvinte sau expresii noi.

Nu cred ca exista persoane care sa nu fi folosit macar odata in viata lor un dictionar. Tin minte cum imprumutam dictionare de la colegi pentru a reusi sa-mi termin la timp tema la limba engleza. Era destul de frustrant faptul ca trebuia sa caut intr-o carte cu sute de pagini cuvantul ori expresia care ma interesa. Folosind un dictionar online scapi de astfel de neplaceri si in plus economisesti timp. Traim in era vitezei, am mai spus asta si o s-o repet. Timpul e din ce in ce mai pretios si nu se merita sa-l irosesti cautand traducerea unui cuvant intr-o carte imensa cand poti sa cauti tastand cuvantul respectiv in casuta de traducere a unui dictionar online. De ce sa te complici cand poate fi atat de simplu.

Stau si ma intreb oare cat de mult m-ar fi ajutat un astfel de dictionar acum 8-9 ani cand inca eram la liceu. Probabil ca mult.

In afara de scoala la ce mai poti folosi un dictionar online?

Il poti folosi cum am spus ca fac si eu la traducerea unor cuvinte ori expresii dintr-o stire ori la alcatuirea uneia in limba engleza. Pentru a traduce unele cuvinte sau expresii in limba in engleza din limba romana puteti folosi un dictionar roman englez. Sa spunem ca doriti sa scrieti un text in limba engleza insa ati uitat cum se spune la “trandafir” in limba engleza astfel ca intrati pe dictionarul online si tastati in casuta de traducere cuvantul trandafir iar apoi selectati “Romana in Engleza” si apasati butonul traducere astfel va veti aminti ca “rose” este cuvantul pe care il cautati.

Nu uitati ca nu este o rusine sa folositi un dictionar online pentru a traduce corect un text ci sa nu-l folositi atunci cand situatia o impune!