Dupa ce unul dintre afiliatii 2Parale si membrul al forumului Seopedia, Bogdan Ungureanu, a deschis acest topic, se pune un mare semn de intrebare asupra corectitudinii magazinelor aflate in sistemul 2Parale, cu precadere asupra corectitudinii celor de la Oktal.ro.

Pana nu demult Oktal.ro avea parte si de o aparitie intr-un reportaj marca “Stirile ProTV”, reportaj in care erau mentionati drept ocupantii celei de a treia pozitie in topul celor mai profitabile magazine online de profil.

Momentan cei de la Oktal ocupa pozitia a 10-cea in topul realizat de cei de la ZF.ro.

Se pare ca cei de la Oktal nu au inteles care-i treaba cu sistemele de afiliere si au incercat sa faca business in cel mai pur stil romanesc. Cand au vazut ca vanzarile din partea afiliatilor au crescut (la fel si comisioanele) probabil s-au panicat un pic. Precizez ca Oktal.ro reprezenta la un moment dat magazinul online ce convertea cel mai bine in categoria IT&C din 2Parale. Vanzarile au crescut insa nu asa cum se asteptau ei si probabil au apelat la tertipuri prin care sa evite plata afiliatilor, afiliati de care ii doare drept in …. .

Cei de la Oktal se asteptau ca afiliatii sa fie multi si prosti ca sa le puna pe site-uri bannerele lor pentru o expunere cat mai mare dar din pacate unii dintre afiliati au fost isteti si au facut ce ar fi trebuit sa faca un afiliat, au promovat magazinul asa cum au stiut ei mai bine si le-au vandut produsele dar din pacate cei de la Oktal nu au vrut asta si presupun ca au inceput sa calce stramb anuland comisioane peste comisioane. Cei de la 2Parale cred ca i-au prins cu mata-n-sac si de aici tot taraboiul creat. Oktal.ro decid sa “se retraga” din 2Parale si totodata decid sa nu-si achite obligatiile fata de afiliati via 2Parale. Consider ca cel putin din punct de vedere moral cei de la Oktal erau datori afiliatilor si nicidecum celor de la 2Parale.

Problema cea mai mare e ca nu doar cei de a Oktal.ro practica astfel de tertipuri cu anulari de comisioane, mai sunt si altii, unii descoperiti, altii nedescoperiti.

Dorin Boerescu (CEO 2Parale) a tinut sa intervina in discutia iscata pe forum si sa calmeze apele, lucru care a reusit daca e sa ne luam dupa afirmatiile ulterioare facaute de Bogdan Ungureanu. In mesajul de pe forum regasiti si aceste randuri:

“Nu voi intra in detalii privind motivele intarzierii (si nici ale opririi campaniei) – consider ca nu e fair sa dezvaluim public detalii despre o relatie comerciala cu un partener cu care am avut un contract care s-a incheiat in cele din urma amiabil.

Totusi eu tot nu sunt lamurit cu un lucru:

Cei de la Oktal.ro au fost prinsi anuland comisioane perfect valide sau nu? Au furat sau nu? Au platit comisioanele sau nu?

Ce tot atata etica, ne ascundem dupa degete?

Imi place sa cred ca voi, cei  de la 2Parale, sunteti oameni deschisi si transparenti dar daca veniti si ma luati cu chestii de etica atunci cand descoperiti nereguli prin care afiliatul este cel pagubit atunci imi pun un mare semn de intrebare asupra transparentei despre care imi vorbiti.

Din toata povestea aceasta cei mai sifonati ies cei de la Oktal.ro

Oktal.ro a demonstrat faptul ca nu reprezinta un magazin online matur si ca cei de acolo nu stiu pe ce planeta sunt. Interventiile de pe forumul Seopedia nu au facut decat sa demonstreze neseriozitatea acestui magazin online.

Sistemul 2Parale iese si el cu imaginea patata si probabil de aceea nu se doreste mediatizarea cazului, sunt zvonuri precum afiliatii ce au de incasat comisioane din partea Oktal.ro vor primii banii din partea celor de la 2Parale urmand ca acestia sa-si recupereze prejudiciul in instanta.

Afiliatii raman nedumeriti si poate stupefiati datorita lipsei de transparenta din partea 2Parale si lipsei de respect din partea Oktal.ro.

Marketingul afiliat poate deveni o loterie, generezi X vanzari din Z click-uri si speri ca advertiserul sa nu anuleze comisioanele tale.