Creative Monkeyz a lansat in urma cu 3 saptamani primul episod din serialul “Robotzi” numit “Tatuaj” iar acesta s-a dovedit a fi un viral in adevaratul sens al cuvantului, poate primul viral romanesc. Pana in prezent a adunat aproape 1 milion de vizualizari pe Youtube (910 mii mai exact). Serialul se pare ca va avea un succes enorm si ne domenstreaza inca odata ca ideile simple care iti trec prin minte in timp ce faci dus sunt idei de succes.

Despre Creative Monkeyz:

Site-ul a fost lansat in august 2010 de catre Codin Sebastian Pop, Ramona Cordos si Mihai Banea. Creativemonkeyz.com s-a nascut din ideea de a oferi tutoriale pe nisa de design si grafica iar pe langa acestea si cateva elemente grafice gratis celor interesati.

Pe Codin Sebastian Pop e posibil sa-l cunoasteti si sub titulatura de Synapse Blaze. Sub acest pseudonim a regizat si cateva clipuri ale unor artisti romani. De altfel acesta are si un scurt metraj la activ regizat in 2008 (Sincopa).

Despe MO si F.O.C.A:

Ideea robotzilor i-a venit lui Codin in timpul unui dus (ca orice alta ideea geniala) si asta dupa ce la sfarsitul anului trecut cei trei tineri au decis sa faca tutorialele mai amuzante si atractive prezentand filmulete comice la inceputul acestora.

Primul lor filmulet:

MO: primul robot (betiv) cu burta – numele vine de la apelativul “ce faci mo?”

F.O.C.A: Fabricat Original Cu Aluminiu – dupa spusele lui Codin, numele de F.O.C.A  i-a venit in minte dupa ce a ascultat o piesa a unui rapper din Cluj. Versurile care l-au inspirat sunt:

«Este Cluj-Napoca/ Imi iubesc orasul/ Cum iubeste oceanul foca»

Insa numele avea nevoie de o explicatie (Fabricat Original Cu Aluminiu), explicatie pe care numai Ramona o putea da.

Scurta istorie a primului episod:

Cand au terminat primul episod (Tatuaj) cei de la CreativeMonkeyz au realizat ca filmuletul iesise prea bine pentru a fi pus in deschiderea unui tutorial astfel ca l-au pus pe Facebook sa vada daca prinde la public iar spre bucuria lor asa a si fost: “în doar câteva ore a fost share-uit de 16.000 de oameni“ – a precizat Codin.

Hau itz maid:

Datorita faptului ca Mihai Banea locuieste in Sibiu iar ceilalti doi membrii ai echipei in Cluj seditentele prin care se hotarasc scenariile viitoare ale robotzilor se desfasoara pe Skype. Durata realizari unui episod este de aproximativ 3 zile. Animatia ocupa 1 zi si jumatate din timpul echipei iar pusul vocilor (apropo vocea personajelor apartine lui Codin) mai ocupa inca o zi.

De ce a prins la public?

Parerea personala este ca limbajul folosit, accentul vocilor,  caracterul personajelor si durata scurta a episoadelor reprezinta ingredientele ce au generat succesul. Nu cred ca exista un tipar anume pentru ca ceva sa aibe succes insa trebuie sa aibe acel CEVA iar aceasta animatie are.

Combinatia dintre neconventional si vulgar in cantitati echilibrate a facut ca serialul Robotzi sa devina un succes inca de la primul episod.

Ce urmeaza:

Echipa CreativeMonkeyz se gandeste la introducerea unor noi personaje in serial asa ca fiti cu ochii pe noul serialul Robotzi.

De incheiere:

Ii felicit pe cei de la CreativeMonkeyz pentru munca depusa si pentru inventativitatea de care dau dovada. Le urez mult succes si cat mai multe episoade pentru MO si F.O.C.A

Episodul 3 – Prieteni:

Sursa: Adevarul de seara