Pornind de la articolul acesta, defapt de la unele comentarii am zis sa-mi expun mai clar opinia fata de agregatoarele ce fura continut si fac bani pe baza acestui lucru.

De ce le urasc:

1. Pentru ca profita de munca mea

2. Pentru ca fac bani de pe munca mea

3. Pentru ca isi bat joc de munca mea

Cum procedeaza agregatoarele care FURA:

Unele fura direct fara nici o jena iar altele gasesc diferite tertipuri cu ajutorul carora sa fie cat de cat “acoperite”. Pentru a doua categorie dau exemplu ztb.ro. Tu iti faci un cont la ei, iti inscri blogul iar ei automat preiau continutul acestuia si il indexeaza aburindu-te ca fac acest lucru pentru tine, ca na daca bloggerii mari nu-i ajuta pe cei mici, ii ajuta ztb.ro. Ei nu-ti spun asa: Ba bloggere, noi iti preluam continutul si il indexam iar apoi afisam reclame de pe urma carora noi facem bani si tu te alegi cu chewing gum.

Ei iti spun asa:

Cum fac BANI:

Tu muncesti, scrii articole, te documentezi(daca e cazul), stergi, scrii din nou, etc. iar ele vin si iti preiau in limita a 500 de semne continut din articol, e drept ca unele iti pun si link catre articolul tau dar despre asta o sa discutam mai jos un pic. Continutul preluat de la tine e afisat pe site-ul lor, site care are reclame pe el, continutul tau e indexat si de catre ei astfel ca vor aparea si ei in Google si vor primi vizitatori de acolo, vizitatori care mai da un click si pe reclama de la Adsense ori mai cumpara ceva, etc. Adica pe scurt: ei fac bani pe munca ta.

Despre link si vizitatori:

Link-ul respectiv nu are aproape nici o valoare din punct de  vedere seo daca la asta va ganditi atunci cand observati ca unele agregatoare va fura continut insa va pun si un link. Nu stau sa dezvolt  aici de ce nu are nici o valoare, va spun doar sa va ganditi la faptul ca link-ul vine de pe o pagina noua ce are acelasi continut ca si pagina voastra.

Vizitatori – Trafic de pe astfel de agregatoare nu veti primi mai deloc si ca sa va demosntrez am facut alte screenshot-uri:

toateblogurile/ztb.ro(33)   VS   cica.ro(457)  – de cand a fost lansat acest blog si pana in prezent.

Pe toateblogurile am activat foarte, foarte putin insa ei au preluat toate articolele scrise de mine aici pe blog in timp ce pe cica.ro mi-am adaugat link-ul articolelor care am crezut eu de cuviinta. Rezultatul se vede mai sus.

Concluzie:

Agregatoarele care fura continut de pe site-urile noastre nu ne aduc nici un beneficiu in schimb cei din spatele lor beneficiaza din plin de pe urma continutului nostru.