La sfarsitul lui octombrie 2010 am scris un articol despre BlogMoney.com, un articol ce a inregistrat 346 de vizualizari pana in prezent, un numar destul de bun(locul 10 in top 10 de pe acest blog) raportandu-ma la vizitatorii unici ai acestui blog. Articolul este vizualizat de cateva ori pe zi inca si de aceea am decis sa revin cu un alt articol in care sa expun o analiza asupra experientei mele cu cei de la BlogMoney.

Am participat la 5 campanii in perioada 24.11.2010 – 02.03.2011. In momentul de fata imi pare rau pentru participarea la doua dintre ele insa e prea tarziu pentru regrete. Am castigat 155 ron din aceste 5 campanii, o suma destul de mica pentru 5 advertoriale ce si-au gasit locul pe acest blog iar faptul ca banii ajunsi la mine in mana au fost defapt 135 ron nu a putut decat sa enerveze si mai mult.

Ce nu mi-a placut:

  • In primul rand faptul ca nu au anuntat cand s-a modificat suma minima pentru retregerea banilor via paypal. Prima data aceasta era de 10 ron apoi a crescut la 50 de ron si imediat dupa la 100 ron. In momentele respective aveam 60 de ron in cont.
  • Cu siguranta ca majoritatea care au ales sa-si inscrie blogul pe BlogMoney au observat lipsa acuta de campanii. De la inceput si pana in prezent s-au desfasurat doar 15 campanii si nu stiu cati bloggeri au fost norocosi sa participe macar la 5 dintre ele.
  • Companiile needucate au fost si sunt o alta problema. Banuiesc ca majoritatea companiilor au venit pe BlogMoney sa cumpere articole “la galeata”. Pretul cel mai mic castiga. Nu a contat audienta blogului, numarul de vizitatori ori redactarea articolului.
  • Sutele de bloguri aprobate tot in stilul “la galeata”. Sa fie acolo ca sa aibe advertiserii de unde alege. Care advertiserii? O companie serioasa nu are timp sa aleaga din zecile/sutele de bloguri create de pustani de 15 ani ce si-au creat un blog citind un articol despre bani online, bani pe net, etc., visandu-se fiecare cate un guru al online-ului.

Totusi au existat si lucruri bune:

  • Primul advertorial pe acest blog a venit de pe BlogMoney. Primii bani facuti cu acest blog au venit tot de la BlogMoney. Da, stiu ca bloggerii vechi rad ironic auzind de sume de 30-40-50 de lei/advertorial insa stau si ma gandesc cati dintre ei au inceput sa scrie advertoriale pe sume de 50-100 de euro (+-).
  • Cel mai mult mi-a placut atunci cand destul de enervat le-am trimis un mail cu doua intrebari legate de limita pentru retragerea de fonduri via paypal iar ei mi-au raspuns in felul urmator:

  • Faptul ca au un blog prin care incearca sa raspunda la problemele semnalate este iarasi un lucru bun.
  • Promovarea contentului original. Incercarea de educare atat a companiilor cat si a bloggerilor.

Anul acesta am participat la o singura campanie pe BlogMoney si asta datorita faptului ca am decis sa imi caut singur advertiseri. Cu siguranta nu o sa ezit sa particip la o campanie noua de pe BlogMoney insa aceasta ar trebui sa se potriveasca Blogului de IT, adica voi fi mai rezervat pentru a nu avea regrete mai tarziu.

Intrebare:

Aveti blogul inscris pe platforma BlogMoney? Daca da, povestiti-mi experienta voastra.