Se pare ca am o pasiune pentru site-urile cu un design simplu, site-uri construite pentru a oferi un serviciu si care il ofera fara sa-ti ceara inregistrare. Da, probabil stim cu totii ca atunci cand dorim un lucru in mediul online trebuie sa ne inregistram pentru ca administratorii site-urilor sa aibe la dispozitie datele tale. Sunt de acord cu inregistrarile pe magazinele online, site-urile de licitatii online, etc. , adica acolo unde chiar e nevoie insa de exemplu nu sunt de acord pe site-urile de vizionat seriale online sau pe site-urile de anunturi imobiliare. Aici ori vreau sa vad un serial ori sa postez un anunt si oricare ar fi as vrea sa o pot face simplu. Nu vreau sa ma complic, traim in era vitezei, timpul trece sa repede si e foarte pretios. Apropo si de timp, imi plac site-urile simple care nu sunt incarcate cu tot felul de prostii (de obicei reclame inutile) si care se incarca foarte rapid. Un site ce ofera servicii, cum este un site de imobiliare, trebuie obligatoriu sa se incarce rapid si sa ofere utilizatorului o senzatie de rapiditate pentru ca eu stiu ca daca am intrat pe 5 site-uri ce ofera aceleeasi servicii insa pe unul dintre ele am navigat mult mai rapid, cu siguranta pe acela ma voi intoarce (corectati-ma daca gresesc). E relativ simplu sa construiesti un astfel de site insa se pare ca nu toata lumea intelege ca un site bun inseamna un site unde:

  • gasesti ceea ce cauti
  • navighezi rapid
  • nu are reclame enervante

Cand un site indeplineste aceste trei conditii inseamna ca e pe drumul cel bun.

Un alt factor important: serviciul gratuit. Daca intri pe o piata deja foarte aglomerata, nu te apuca sa ceri bani pentru serviciile ce le ofera site-ul tau, vei pierde din start. Nu sunt expert si nici nu trebuie sa fiu sa-mi dau seama ca oamenii vor anumite servicii gratis. Nu le oferi tu gratis, le ofera altii! Insa nici reclamele nu ajuta cu nimic dezvioltarea si cresterea unui site. Reclamele pe un site nou sunt toxice. Nu vrei ca utilizatorii sa intre pe site si sa fie distrasi de reclame, unii vor iesi de pe site altii vor “pleca” pe reclame iar scopul initial al site-ului va disparea.

Un site simplu, curat si axat pe scopul sau principal este si va fi un site placut care te va face sa revii atunci cand vei avea nevoie de serviciile pe care le ofera.