Este o vorba care spune ca niciodata calculele facute acasa nu se potrivesc cu cele din targ. Cam asta mi s-a intamplta mie la iChallenge, am facut calcule, am luat in considerare ce au facut afiliatii in challenge-urile trecute si am presupus ca am nevoie de 40 de comisioane ca sa ma situez in top 10 la categoria Afiliati.

Inceputul a fost promitator, in prima zi aveam 3 comisioane inregistrate pana la ora pranzului, dar am ramas cu ele, deci in prima zi am stat in top 10 si atat ca zilele ce au urmat am reusit sa mai inregistrez doar 4 comisioane astfel am terminat saptamana cu doar 7 comisioane (nici macar jumate din cate mi-am propus). Este drept ca de marti pana sambata nu am reusit sa lucrez aproape deloc, o raceala puternica m-a tintuit in pat, dar nu pot sa pun esecul meu doar in baza acestui fapt.

Duminica seara am vazut ca cei din top 10 s-au distantat destul de mult si am constientizat faptul ca doar o minune ma mai poate situa in top 10. Se pare ca prima greseala pe care am facut-o este una banala, mi-am subestimat adversarii si acestia mi-au oferit o lectie pe care sper sa nu o uit prea curand.

A doua saptamana am inceput-o un pic mai bine decat precedenta, 6 comisioane in 2 zile, dar cum competitorii mei erau prea departe (locul 10 avea parca 37-38 de comisioane) m-am resemnat si aici am facut o a doua greseala pentru ca mai erau zile si puteam sa aduc destule comisioane ca sa incerc sa atac top 10. Au urmat apoi 3 zile cu inca 4 comisioane stranse si sambata dimineatza inregistram un total de 17 comisioane, iar locurile 9 si 10 din top aveau undeva la 55-57, deci nici o sansa asa ca tot ce pregatisem pentru week-end am anulat ca sa ma pot folosi la challenge-ul viitor, defapt am anulat mai bine de 50% din atacurile pregatite pentru intreg challenge-ul pe parcursul acestuia deoarece am considerat ca voi cheltui bani inutil si ca e mai bine sa ma folosesc de ei la challenge-ul dintre Fashion si IT&C.

Sambata am mai inregistrat un comision, iar duminica spre surprinderea mea am inregsitrat inca 3 astfel am ajuns la un total de 21 de comisioane generate in 2 saptamani de challenge. Jumatate din cat mi-am propus.

Acum observ ca datorita unor modificari facute de 2parale, zic ei ca necesare pentru ca unii afiliati au considerat ca merita incercat sa insele sistemul, ultimele doua locuri din top 10 au cate 36 si respectiv 37 de comisioane inregistrate, deci cu putin noroc si cu mai multa vointa din partea mea m-as fi putut numara intre primii 10 afiliati. Invatare de minte ca niciodata sa nu ridic steagul alb deasupra capului daca lupa nu s-a incheiat.

pe scurt:

3.385 de click-uri

21 de comisioane

vanzari generate: 47,458.61 lei

venit: 1.384 de lei

cheltuieli: 150 de lei

Evident ca nu sunt multumit de cum au decurs lucrurile, dar cu siguranta am invatat destul de multe lucruri, am aprofundat cunostiintele despre marketing-ul afiliat si am un punct de reper pentru urmatoarele competitii la care voi participa.

Si daca vreti sa va faceti o idee despre cum se castiga aceste competitii puteti sa-i cititi blogul lui Serban Cristian, unul dintre cei mai performanti afiliati 2parale.