E interesant daca e pe bune anuntul pe care l-am gasit si pe care il voi posta un pic mai jos. Interesant din punct de vedere a initiativei nu ca as fi tentat de asa ceva. Pentru mine cuvantul “blogger” nu poate fi asociat cu angajat desi cunosc persoane care scriu pe un anume blog avand statutul de angajat nu de blogger. Din punctul meu de vedere un blogger nu poate fi niciodata angajat cu aceasta titulatura chiar daca ai la un moment dat libertate totala de exprimare, un angajat ramane un angajat. Un blogger e acea persoana care isi asterne lejer in dashboard ideile, sentimentele, parerile, etc. fara sa-i pese de nimic. Un blogger nu poate fi conditionat sa scrie sub anumite formate impuse de alta persoana in afara de a sa, un blogger e un freelancer in adevaratul sens al cuvantului fie daca traieste sau nu din aceasta activitate, un blogger nu poate fi demis (cum ar suna: bloggere X-ulescu esti concediat!), deci un blogger nu poate fi angajat, asta sa fie extrem de clar, limpede si senin pentru toata lumea. Ah, angajezi un content writer sau un tip/tipa care sa-ti scrie pe un blog niste articole dupa anumite norme platindu-l in functie de performante, nu e nici o problema insa nu mai spune ca angajezi bloggeri.

Anuntul:

Angajam Blogger

Angajam blogger.

Nu ne intereseaza experienta, varsta, sexul, sau daca se holbeaza oamenii la tine. Singurul criteriu de selectie este acel email trimis de candidati.

Viitorul nostru coleg se va ocupa de continutul sitului ………, acesta va scrie posturi de minim 150 cuvinte despre generalitati. Ca sa fiu mai specific, blogul are tema “discutii din bar” iar viitorul nostru coleg va scrie despre aceste subiecte de conversatie, avand libertatea de a atinge orice nisa.

Ne intereseaza pareri argumentate, exprimate clar, intr-un mod interesant. Continutul este lasat pe mana noului nostru coleg, acesta avand libertatea de a-si alege subiectele despre care scrie.

Candidatul ales va fi anuntat pe pagina noastra de facebook: ……pe data de 10 Iunie 2011. Toti candidatii sunt rugati sa dea “like” acestei pagini, o buna parte a acestui job implica a ma scutii sa repet informatii, cautam oameni care inteleg din prima ce vrem de la ei, DACA NU inteleg, noii nostrii colegi sunt rugati sa fie profesionisti si sa intrebe la momentul potrivit.

Atentie: Nu ne intereseaza CV, candidatii sunt rugati sa trimita un mail la ………. cu motivul pentru care vor sa lucreze cu noi si, atasate, cele doua articole de mai jos.

Cerinte:

capabil de a se exprima in limba romana si limba engleza
deschis la nou
fara prejudecati
plin de idei
imaginatie dezvoltata
un articol de peste 200 de cuvinte despre “ce bea romanul”
un articol de peste 200 de cuvinte despre “extraterestrii. de ce ne pasa”

Beneficii:

pachet salarial competitiv
decontare telefon
transport asigurat
consumatie gratuita la ……
lucrezi de unde vrei
mediu placut de lucru
team building si training de specializare

P.S. Nu am precizat numele site-ului, etc. deoarece nu vreau sa intru in conflict cu nimeni. Eu doar mi-am expus parerea despre cum suna acest anunt.