Pentru cei care nu stiu inca ce inseamna Chatroulette ar fi bine sa trageti un pic cu ochiul pe acest site. In caz ca nu v-ati prins care este ideea, v-o spun eu: conectarea prin webcam la o retea de socializare. Multa lume stie ca o retea de socializare inseamna in primul rand text si in al doilea rand imagine insa nicidecum video astfel ca un tanar din Rusia, pe numele sau Andrey Ternovskiy, plictisit de atatea retele de socializare bazate pe text si imagini staticie s-a gandit sa creeze o retea de socializare dinamica bazata pe text si video. Site-ul a fost creat in principal pentru distractie, Andrey impreuna cu prietenii doreau sa relationeze prin intermediul unor camere web cu alte persoane necunoscute din lume insa odata lansat pe web, site-ul acestui tanar a cunoscut o explozie a numarului de utilizatori si asta fara nici un pic de reclama platita sau altceva.

Explozia utilizatorilor arata defapt puterea internetului si a oamenilor care il folosesc. Intotdeauna vor aparea lucruri noi si interesante pe net insa nu toate reprezinta acea schimbare de care au nevoie masele, cum este in cazul nostru de fata. Oamenii doreau asa ceva dar pana acum nimeni nu se gandise sau cel putin nimeni nu reusise sa puna in practica o astfel de retea.

Andrey a invatat programare de la tatal sau inca de la varsta de 11 ani si astfel a reusit sa creeze un astfel de site pe care il administreaza aproape de unul singur. In momentul de fata Chatroulette foloseste 7 servere high-end aflate in Frankfurt, Germania. Cheltuielile pentru un astfel de site sunt foarte mari iar la inceput il speriau destul de mult pe tanarul rus insa cu ajutor unor cunostiinte care au investit in ideea sa, acesta si-a putut plati facturile iar acum banii pentru ele ii castiga cu ajutorul reclamelor pe care le pune pe site insa ele sunt putine pentru ca Andrey doreste ca site-ul sa fie cat mai curat din acest punct de vedere.

Chatroulette foloseste Adobe Flash Player si RTMFP(Real Time Media Flow Protocol).

Fondatorul Chatroulette este convins ca site-ul sau va creste in continuare iar ideile pe care le va implementa vor aduce mai multa culoare pentru site insa nici macar tanarul Ternovskiy nu este sigur de ceea ce a devenit site-ul sau: o lume necunoscuta, un simplu joc sau un site matrimonial?

Personal cred ca este viitorul internetului, fara facebook, fara hi5 sau alte retele de socializare, totul va fi video de acum incolo. De ce? pentru ca lumea vrea pur si simplu altceva! Intotdeauna tot ce este nou, este incitant si atragator.

In primul rand, Chatroulette depaseste orice bariera care ar fi putut exista pana acum intre doi internauti iar in al doilea rand este foarte funny datorita faptului ca alegerea partenerului de discutie se face aleatoriu. Stiu ca s-a vorbit mult despre obsedatii sexuali care apar pe site insa nimic nu este perfect.

Mai jos las un mic interviu acordat de Andrey Ternovskiy:

Sursa: CrunchBase