Azi dimineata un coleg de pe Seopedia a prezentat pe forum infograficul realizat de agentia Agile Media, agentie ce se ocupa in special cu SEO, PPC Content Marketing si Link Building.

Infograficul prezinta dupa spusele celor de la Agile Media starea comertului electronic (mie imi place cum suna online, dar na) din Romania la ora actuala. Mai exact au fost luate la “puricat” aproximativ 18.000 de magazine online, au fost clasificate dupa platforma de ecommerce pe care o utilizeaza (cum era de asteptat, Prestashop conduce detasat), li s-au oferit un punctaj in functie de cat de bine stau din punct de vedere SEO atat ONpage cat si OFFpage, timpul de incarcare si prezenta in Social Media.

Cum era de asteptat si magazinul meu online care de cateva luni bune a trecut in plan secund, este si el prezent ocupand o pozitie deloc onorabila (undeva in primele 5.200 :)) ).

Cei de la Agile Media au utilizat tool-urile celor de la SEOMoz si MajesticSEO.

Un astfel de infografic cred ca este util celor care isi propun lansarea unui magazin online in viitorul apropiat dar si celor care au unul si vor sa-l imbunatateasca performantele.

The-State-of-.RO-E-commerce