Cu siguranta toti cei care detin un site/blog folosesc un contor de trafic pentru ca toti vrem sa stiim cati vizitatori intra pe site-ul nostru si de unde vin, cat timp stau, etc.

Am citit multe pareri despre contoarele de trafic. Care sunt mai bune, care ofera o statistica mai relevanta, care ofera mai multe facilitati, etc. ?

Eu folosesc Google Analitycs, asta pentru ca am citit despre el ca este cel mai bun contor de trafic free si dupa mai bine de un an de zile de cand il folosesc pot spune ca asa si este. In trecut cand pe acest domeniu rula un magazin online am folosit trafic.ro si la un moment dat si wta.ro insa tot GA spun ca e mai bun.

De ce imi place Google Analitycs?

In primul rand pentru ca nu ma oblliga sa afisez nici un logo de-al lor la mine pe site si in al doilea rand pentru ca e dezvoltat de Google si oricat de multe teorii ale conspiratiei exista despre Google, la ora actuala este una dintre cele mai mari companii din industria online. In plus de astea cred ca este cel mai complex contor de trafic (cel putin dintre cele free).

Alte contoare de trafic:

Trafic.ro – ofera statistici real time, studii demografice plus alte cateva facilitati. Cu toate ca este folosit de multe site-uri, ramane pe locul 2, in urma GA, pentru ca: este romanesc si nu este free (10 euro/an +tva).

Wta.ro -un contor destul de folosit insa care nu prezinta prea mare incredere. Am vazut ca multe site-uri il folosesc in paralel cu trafic.ro sau GA, probabil pentru a putea face o comparatie.

Sitemeter.com – unul dintre cele mai folosite contoare de trafic din lum. Are si o varianta free si una premium (cu plata).

Gtop.ro – ofera statistici in timp real, optiunea de statistici private si este gratuit.

Awstats – contorul de trafic din cPanel.

Intrebare:

Ce contor de trafic folositi si de ce?