Google si Facebook, doua mari companii care la prima vedere ai putea spune ca nu au nimic in comun, ca ofera servicii diferite unui public diferit  si ca nu ar avea de ce sa se razboiasca. Gresit!

Sucesul imens pe care il inregistreaza Facebook int-o perioda relativ mica a dat de gandit celor de la Google si se pare ca acestia au decis sa atace ei primii (cea mai buna aparare ramane atacul) pentru a nu fi luati prin surprindere si de ce nu, pentru a-si arata suprematia.

Google a lansat un buton similar celui de “Like” pe care il folosesc cei de la Facebook denumindu-l “+1”.

Cum functioneaza butonul +1:

Sa presupunem ca da-ti cautare dupa iPad 2 pe motorul de cautare Google iar din rezultatele returnate gasiti un link catre un site ce are un continut relavant si pe care credeti ca ar trebui sa-l citeasca cat mai multe persoane interesate de iPad 2 astfel ca ve-ti apasa butonul “+1”. Odata apasa “+1” (pentru a-l folosi trebuie neaparat sa fiti logat in contul dvs. Google) acel link cand va fi retunat intr-o cautare realizata de un alt utilizator va aparea ca fiind recomandat de tine astfel ca un link cu cat va fi recomandat de mai multe persoane cu atat va deveni mai important.

Acum vom vedea daca, cum si cat vor fi influentate pozitiile in motorul de cautare. O sa fie destul de interesant de urmarit reactiile ce le va provoca acest buton. Daca doriti sa experimantati butonul +1 intrati pe www.google.com/experimental/.

Cum era si normal Google a pus la dispozitie si un mic filmulet de prezentare pe care va invit sa-l urmariti mai jos: