Primul articol de pe blogul de it dateaza din 18 februarie 2010 si se numeste “The error code is 7” iar tot de atunci am inceput cu adevarat aventura in aceasta lume a blogurilor. Dupa mai bine de zece luni si avand in vedere ca este sfarsit de an am zis sa prezint o mica statistica a acestui blog si asta numai pentru a ma ambitiona ca pe viitor sa fiu mai sarguincios si mai dedicat acestui blog.

Astfel avem:

  • 170 de articole publicate (mult prea putine fata de cate mi-am propus)
  • 180 de comentarii aprobate (putine si probabil ca voi scoate plugin-ul captcha pentru a facilita publicarea de comentarii)
  • 6.897 de vizitatori unici
  • 9.403 vizite
  • 18.139 pageviews
  • Bounce rate-ul mediu a fost de 67,66%
  • Timpul mediu petrecut pe site a fost de 1 minut si 58 de secunde
  • 29 de readers conform FeedBurner
  • 375 ron castigati din publicitate (un pas mic pentru unii, un pas mare pentru mine)

Dupa cum observati aceste date nu sunt impresionante deloc insa pentru mine reprezinta primul sfarsit de an ca persoana ce scrie articole. Nu ma pot numi blogger deocamdata pentru mai multe motive iar unele din acele ar fi ca nu am participat la nici un eveniment pentru online, nu scriu atat de des precum un blogger, nu scriu atat de bine precum un blogger, nu sunt la fel de perseverent si nu sunt cunoscut in online drept ca un blogger.

Nu traiesc din asta insa as minti daca as spune ca nu as vrea ca pe viitor sa fie asa. Am multe regrete in legatura cu acest blog, unul dintre ele este faptul ca nu am scris de fiecare data ceea ce am vrut sa scriu si am incercat sa fiu altfel decat sunt, al doilea ar fi faptul am apelat la inceput la o firma de hosting care m-a tinut mai mult offline decat online reusind sa-mi creeze numai nervi insa din primavara acest blog este gazduit de TLH.ro (nota 10), al treilea (si inchei aici) ar fi faptul ca nu am reusit sa pun in aplicarea toate lucrurile pe care le-am invatat in tot acest timp.

In tot acest timp am invatat extrem de multe lucruri si as putea incepe cu faptul ca trebuie sa fiu atent la ce “scot” din taste atunci cand scriu sau las comentarii pana la lucruri mai tehnice despre cum se instaleaza wordpress, o tema wordpress, un plugin, despre personalizarea unei teme wordpress, un pic despre seo si multe alte lucruri pe care nu le cunosteam inainte insa precizez ca nu sunt si nici nu voi fi vreodata vreun guru seo sau wordpress.

Pentru anul 2011 imi doresc ca Blogul de it sa se imbogateasca cu inca un membru iar lucrurile sa inceapa sa mearga in directia dorita pentru ca acest blog sa devina unul dintre cele mai bune bloguri de tehnologie.

De incheiere as dori sa le multumesc tuturor celor care au aruncat macar un ochi pe acest blog in anul acesta si as dori sa va intreb cum a fost 2010 pentru voi?

P.S. Daca ai un blog asta nu te face automat blogger!