Desi datorita problemelor multiple abatute asupra mea in ultima perioada nu am avut timp sa scriu nici macar in ziua de 18 februarie, zi in care trebuia sa sarbatoresc 2 ani de la primul post scris pe acest blog, va anunt ca Blogul de IT nu a murit. Unele probleme au fost rezolvate, altele in curs de rezolvare si voi reveni in scurt timp cu cateva review-uri ale unor gadget-uri pe care am avut ocazia sa le testez cu ceva timp in urma, dar despre care nu am apucat sa scriu.

Da, Blogul de IT a fost infectat in urma cu 2 saptamani, cauza se pare ca a fost celebra vulnerabilitate a plugin-ului timthumb, plugin ce era instalat pe alt site ce imi apartine si care era gazduit pe acelasi server. A trebuit sa fac munca de cercetare ca sa aflu cauza, am sters teme, am schimbat parole, am scanat cu diverse tool-uri puse la dispozitie online, dintre care amintesc:

1. UnmaskParasites – un tool rapid pentru o verificare scurta a site-ului tau

2. Norton Safe Web – aplicatia gratuita pentru scanarea site-ului tau din partea celor de la Norton

3. Sucuri.net – tool promovat si de cei de la Unmask Parasites

Intr-un final, cand am vazut ca nu reusesc sa-i dau de cap de unul singur am apelat la suportul tehnic al celor de la TLH, firma ce asigura gazduirea acestui blog si a altora pe care le detin de o buna bucata de vreme. Oamenii de acolo m-au ajutat si am reusit sa rezolv problema iar pe aceasta cale tin sa le multumesc inca odata.

Cateva date despre Blogul de IT:

  • in 2 ani de existenta am publicat pe acest blog 483 de articole
  • cel mai vizualizat articol este un tutorial: Cum sa resetezi imprimanta Canon MP250 – 18.350 de vizualizari (sunt fericit ca am reusit sa ajut foarte multa lume)
  • in 24 de luni “mi-au calcat pragul”  90.000 de unici
  • tot in acest timp am strans 1.416 comentarii
  • in 2 ani de zile am invatat extrem de multe lucruri pe care nu altfel nu as fi avut ocazia sa le invat

Multumesc personal tuturor celor care m-au citit, celor care mi-au multumit, celor care m-au injurat, tuturor celor care au intrat dintr-un motiv sau altul pe Blogul de IT.

2 ani au trecut repede, La muti ani Blogul de IT!