O stire care a facut inconjorul lumii, din Damasc pana in Instanbul, Scotia si chiar Statele Unite ale Americii.

Long story short (asa cum ii place americanului):

Tom MacMaster, un american in varsta de 40 de ani masterand la Universitatea din Edinburgh (Scotia), folosea de aproximativ 5 ani de zile pseudonimul “Amina” dandu-se drept o tanara militanta siriana pro-democratie. In luna februarie a acestui an Tom a deschis un blog pe platforma blogger intitulandu-l “Damascus Gay Girl“. Pe blog, Tom a reusit sa atraga prin articolele sale multi simpatizanti ai tinerei lesbiene din Damasc inchipuita de el. Toate bune si frumoase pana cand acesta a dus la extrem toata inselatoria zvonind faptul ca Amina Abdallah a fost rapita. Simpatizantii tinerei lesbiene s-au solidaritat pe retelele sociale, ca exemplu, grupul de pe Facebook intitulat “Free Amina Abdallah” a adunat peste 13.000 de membri.

Lucrurile au inceputĀ  sa”scartaie” in momentul in care s-a descoperit faptul ca o poza a presupusei Amina era defapt o poza a unei londoneze, poza furata de pe pagina de facebook a acesteia.

Tom MacMaster a dezvaluit ieri printr-un articol pe blog faptul ca el s-a aflat in spatele “bloggeritei lesbiene din Damasc” starnit si mai multe controverse dar si indignarea simpatizantilor Aminei.

De tinut minte:

Pe internet oricine isi poate insusi orice identitate doreste!

Se intampla si la case mai mari: Guardian & CBSnews.

Sursa: Mediafax