Proiectul Blogal Initiative a fost anuntat la inceputul lunii martie in cadrul Social Summit Iasi de catre initiatorul sau, Cristian China-Birta(chinezu.eu). Lansarea oficiala a fost facuta insa in cadrul Social Summit Sibiu ce a avut loc ieri.

Ce anume este Blogal Initiative:

– din punctul lor de vedere:

“Blogal Initiative este, simplu spus, initiativa 2.0 care vrea sa puna umarul la dezvoltarea blogosferei locale. Scopul nostru este de a strange în jurul acestei initiative bloggeri care vor sa se profesionalizeze si care vor sa se implice în dezvoltarea pietei locale în care ei activeaza.”

ce cred eu:

Totul depinde din ce unghi privesti. Blogal Initiative se pozitioneaza ca un punct de sprijin pentru bloggeri insa intermedierea de campanii nu-i duce pe unii decat la faptul ca Blogal Initiative este o alta agentie de publicitate. Incertitudinea pluteste peste tot pe site si de aceea nu pot sa imi exprim o parere ferma. Intrebare: Este sau nu Blogal Initiative o agentie?

Cu ce spun ca ajuta bloggerii?

“Vom derula campanii prin intermediul bloggerilor care fac parte din aceasta initiativa.

Vom promova social media în randul companiilor/brandurilor, în special în cele din tara, prin derularea unor campanii test si prin explicarea beneficiilor unor astfel de campanii pentru compania/brandul respectiv.

Vom promova bloggerii care sunt parte a acestei initiative în randul agentiilor de PR, de media sau de advertising, precum si în randul departamentelor de comunicare si marketing ale companiilor.

Vom realiza întalniri prin tara unde vom aduce la discutii bloggeri, reprezentati ai agentiilor si reprezentanti ai companiilor/brandurilor.”

Ce urmeaza:

Din data de 1 iunie 2011 se va derula o campanie la care vor participa toti bloggerii ce indeplinsc minimul de cerinte impus de Blogal Initiative si care si-au exprimat clar dorinta de a participa printr-un mail. Cum se cauta social media persons, e clar ce se vrea de la bloggerii respectivi: rezultate! Cine ofera cele mai bune rezultate in cadrul acestei campanii care apropo dispune si de un premiu in valoare de 5.000 de euro insa se pare ca e surpriza ce anume e sau cum se va alege castigatorul/castigatorii, va deveni membru cu norma intreaga in cadrul Blogal Initiative astfel va avea un loc asigurat in cadrul campaniilor urmatoare. Totul e numai lapte si miere insa din toti cei care se vor inscrie, si se vor inscrie destui, numai 10 dintre ei vor deveni membri.

Concluzie:

In data de 1 iunie se va demara un concurs pentru bloggeri ce vor se devina bloggeri cu premii in valoare de 5.000 de euro iar primii 10 clasati vor deveni membri “Agentiei” lui Chinezu.

Da, stiu si eu ca e nasol sa participi la o campanie in care nu esti platit si ca trebuie sa muncesti ca sa dovedesti ca meriti sa fii platit. Cu toate ca nu ma consider un social media person am de gand sa ma inscriu pentru ca orice astfel de experienta cred ca imi va fi benefica candva. Conturi de facebook si twitter am, pe blog scriu destul de des, ramane de vazut daca sunt interesati si de bloguri nisate sau doar de bloguri generaliste (personale).