De cateva luni am tot auzit de BlogMoney insa majoritatea opiniilor pe care le-am citit au fost negative dar de curiozitate m-am inscris si eu pe site pentru a-mi crea o parere proprie(asa se cuvine, zic eu). Mai jos ve-ti gasi o mica analiza a serviciului si cateva pareri personale despre acesta.

Ce este BlogMoney?

Un serviciu de intermediere intre advertiseri si bloggeri.

Cum?

Sa zicem ca o companie vrea sa se faca cunoscuta sau sa-si faca cunoscut produsul prin intermediul bloggerilor astfel ca va cauta comunitati de bloggeri iar in acest caz sa presupunem ca alege comunitatea de bloggeri ce sunt inscrisi pe BlogMoney si isi creaza o campanie la care pune anumite conditii(gen: numar minim de caractere pentru articol sau numarul de link-uri) iar bloggerii inregistrati si interesati de aceasta campanie liciteaza cerand un anumit pret pentru a scrie un articol iar apoi acestia asteapta aprobarea advertiser-ului(e posibil ca pretul per articol sa fie negociat cu fiecare blogger in parte) pentru a putea scrie articolul. Pana nu de mult BlogMoney erau suspectati de frauda deoarece suma minima pe care o putea retrage un blogger era de 200 ron insa datorita lui Grimcris care a subliniat anumite aspecte nu tocmai ok, acestia si-au revizuit “politica” implementand si retragerea banilor direct in contul de paypal iar suma minima pentru care puteti face o astfel de retragere e de 10 ron.

De ce BlogMoney nu are prea mult succes?

Parerea mea proprie este ca BlogMoney ar fi trebuit sa puna accent pe atragerea advertiserilor nu pe cea a bloggerilor. De ce spun asta? Pei odata ce vor fi advertiseri care vor crea campanii iar unu, doi bloggeri ar incepe sa castige bani adevarati si nu ma refer la 10 -20 de lei pe saptamana ci la macar 100-200 ron pe saptamana, vestea ar circula cu viteza vantului prin blogosfera iar bloggeri de toate genurile si felurile ar veni ca albinele la miere sa se inscrie pe BlogMoney. O alta problema o constituie si faptul ca cele mai multe bloguri inscrise sunt de o calitate indoielnica iar acest lucru zic eu ca ar speria un pic advertiseri(un pic mai mult chiar). Nimeni nu vrea sa-si promoveze un produs sau mai rau, compania, prin intermediul unor bloggeri care scriu despre ce au mancat la pranz si ce fel de rahat a facut dupa aceea, nu? Da, stiu ca advertiserii nu sunt obligati sa aprobe bloguri cu astfel de continut insa odata ce oferta de bloguri contine in marea ei majoritate numai specimene de genul amintite mai sus, nu poti sa ai pretentia ca advertiserii sa dea navala si sa creeze campanii pentru bloggeri.

Sfaturile mele:

  • sa puna accentul pe atragerea advertiserilor pentru ca bloggeri vor veni de la sine daca vor exista campanii
  • selectarea blogurilor inscrise
  • simplificarea inscrieri unui blogger

Bani din afilierea la BlogMoney

In caz ca nu vrei sa castigi bani scriind articole pentru advertiseri, BlogMoney iti pune la dispozitie o alta metoda de a castiga bani si anume programul de afiliere. Program prin care fiecare blogger sau advertiser inscris prin intermediul tau iti va aduce 9 ron in cont, suma ce nu este deloc de neglijat avand in vedere ca se poate inmulti constant cu cativa bloggeri sau de ce nu, advertiseri pe zi astfel se poate ajunge la o suma frumusica spre sfarsitul lunii.

Dovezi de plata

Multe tepe se trag pe internet deoarece multe persoane sunt naive si cred in anumite lucruri inaine sa le verifice insa eu nu fac parte din acea categorie de oameni care nu verifica si de aceea va voi prezenta dovezile celor care au primit bani de la BlogMoney:

De retinut faptul ca acest articol nu face parte din nici un concurs sau orice altceva de acest gen insa link-urile prezentate in el sunt link-uri de afiliere iar daca decideti sa va inscrieti pe BlogMoney, fie ca blogger, fie ca afiliat, imi ve-ti aduce un castig iar pentru acest lucru va multumesc anticipat!

Later edit: Cei de la BlogMoney au facut un pas gresit, nu mai dau 9 ron per blogger adus prin sistemul de afiliere ci 6 ron. La mine in statistici apar 2 bloggeri inregistrati insa necertificati deci banii pentru ei nu mi-au intrat in cont, posibil sa nici nu mai intre in caz ca vor renunta la atragerea de bloggeri noi. Astfel BlogMoney tinde sa o ia la vale, campanii noi nu au, reduc posibilitatea ca un blogger sa castige bani prin atragerea unui alt blogger in sistem, deci e posibil sa intre in deadpool la fel ca cei de la Hora sau BaniPePost. Nice job!