In prima faza am citit stirea pe Techcrunch iar mai apoi am dat de ea si pe alte site-uri si din .com si din .ro. Ceea ce am inteles eu este faptul ca cei de la Amazon.com si-au permis sa puna in vanzare o carte electronica scrisa de Philip R. Graves II din Colorado(USA), un nene bolnav si pensionat pe caz de boala( depresie maniacala), dupa cum singur a sustinut intr-un interviu telefonic acordat postului CNN. Cartea in cauza se numeste “The Pedofile’s Guide to Love and Pleasure” , numai numele cartii ma duce cu gandul la niste lucruri care imi provoaca greata, indignare si manie iar faptul ca aceasta carte a fost numarul 80 in pagina de BestSeller de pe Amazon.com nu-mi poate produce decat scarba. Aceasta carte se vindea la pretul de 4,79 $ si era disponibila in format e-book pentru Kindle.

Imi vine greu sa scriu detalii despre ce cuprindea aceasta carte si de perspectiva autorului asupra pedofiliei asa ca voi da un citat ca sa va creati singuri o imagine asupra gandirii bolnave de care dispun astfel de persoane:

„Penetrarea iese din discutie. Nu poti face asta cu un copil. Dar sarutul si mangaierile nu cred ca sunt asa o mare problema.”

Reactiile pe site-ul Amazon nu s-au lasat asteptate iar majoritatea persoanelor care au boicotat site-ul au amenintat ca nu mai cumpara nimic pana nu dispare aceasta carte de pe site. Probleme tehnice ulterioare au facut ca aceasta carte sa apara si sa dispara de pe pagina de BestSeller(ocupand poztiile 80 si 96), lucru ce i-a facut pe multi sa creada ca cei de la Amazon.com isi cam bat joc de clienti lor.

Reprezentantii Amazon au declarat ca au acceptat sa vanda aceasta carte ca sa nu fie acuzati de cenzura. Pei dragi mei reprezentanti, nu ati vrut sa fiti acuzati de cenzura dar v-ati asociat numele cu pedofilia si oricat de buna ar fi o reclama negativa de data asta cred ca nu se mai poate vorbi de asa ceva.

As vrea sa aflu ce parere aveti despre reactia celor de la amazon.com?

Sursa: Techcrunch